Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wosk
Witam. Może to dziwnie zabrzmi, ale nie wiem, czym woskować samochód. Umyłem auto, samochód wysechł i zabrałem się za polerowanie. Wziąłem pastę TEMPO - nie dość, że nie widziałem różnicy, to jeszcze na filcu został mi jakby starty lakier. Użyłem też pasty Cuba, czy coś takiego, ale nic nie pomagało. Czym pastować?
- nitroo
ponawiam pytanie, z czym sie je takie preparaty? zielony w tym jestem, jak sie to naklada na auto itp? probowalem kiedys na corsie(mialem jakies cos czerwonego, koloryzujacego) i po 2 tygodniach auto bylo juz rozowe a nie czerwone 
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
-

Dam88 - VIP
tempo nakladasz w dwoch etapach:
najpierw rozsmarowujesz paste na kawalku powierzchni, chwilke czekasz i gdy pasta delikatnie przyschnie to druga sciereczka scierasz - oczywiscie ruchy koliste przy nakladaniu i scieraniu
jesli szmatka nie zabarwi sie na kolor lakieru to nie ma sensu polerowac.
najpierw rozsmarowujesz paste na kawalku powierzchni, chwilke czekasz i gdy pasta delikatnie przyschnie to druga sciereczka scierasz - oczywiscie ruchy koliste przy nakladaniu i scieraniu
-

mike102 - Badacz tematu
mike102 napisał(a):tempo nakladasz w dwoch etapach:
Czyli ma sie zabarwic, zeby wszystko bylo ok?
a jaki inne pasty, oprocz TEMPO, polecasz?
- nitroo
tzn. chodzi mi o to, ze jesli sciereczka delikatnie nawet zabarwi sie na kolor lakieru to mozna przejechac cale auto, wtedy widac ze sciereczka sciera warstwe lakieru ktora zmatowiala i go ozywi.
Jesli sciereczka jest nie zabarwiona na kolor lakieru, wtedy nie potrzeba pastowac calego samochodu - lakier jest w porzadku
Innych past nie uzywalem. Szczerze, to miesiac po kupnie samochodu (09.2007) dalem go na polerke, mimo iz lakier byl w nienagannym stanie. Lakier sie ozywil, wyglada swietnie. Nawet po ponad pol roku nic nie robilem z karoseria - jedynie na myjce nakladaja mi wosk po myciu.
Jesli sciereczka jest nie zabarwiona na kolor lakieru, wtedy nie potrzeba pastowac calego samochodu - lakier jest w porzadku
Innych past nie uzywalem. Szczerze, to miesiac po kupnie samochodu (09.2007) dalem go na polerke, mimo iz lakier byl w nienagannym stanie. Lakier sie ozywil, wyglada swietnie. Nawet po ponad pol roku nic nie robilem z karoseria - jedynie na myjce nakladaja mi wosk po myciu.
-

mike102 - Badacz tematu
ja stosuję coś takiego i jestem bardzo zadowolony:
http://moto.allegro.pl/item393990098_tu ... eflon.html
http://moto.allegro.pl/item393990098_tu ... eflon.html
-

gajdzik - VIP
Jak kupilem samochod to od razu mu zafundowalem polerke pasta tempo! Lakier jak by golfik z salonu wyjechał
Teraz raz na 2 miechy nakladam wosk koloryzujacy i lakier jest bardzo ladny! Żadnych rys zadrapań i tym podobnych... 
Teraz raz na 2 miechy nakladam wosk koloryzujacy i lakier jest bardzo ladny! Żadnych rys zadrapań i tym podobnych... 
-

Tycha - Berbeć
Ja osobiście mogę Wam polecić ten oto balsam: http://moto.allegro.pl/item397643502_car_balsam.html. Po natarciu widać efekt
Pozdrawiam
Pozdrawiam- Leito
- Members
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1