tylnia klapa

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

tylnia klapa

Postprzez zita0 » 29 sty 2008, o 17:54

Siemka chlopaki takie pytanko bo chcialem zakupic gdzies tylnia klape do golfika 3 tylko zeby nie miala teo wglebienia na rejstracje tylko ta tak fajna :P hehe chyba wiecie o co mi chodzi no ale nie wiem gdzie ja moge dostac na allegro nie widzialem takich :(:( wiecie moze ?. no j jeszcze pytanko nr 2 Bo w niektorych golfach zderzaki sa malowane pod kolor nadwozia ja tka akurat nie mam a chce :) no i nie wiem czy fajnie bedzie wygladac jak pomaluje te seryjne pod kolor nadwozia czy lepiej kupio te takie co sie oferuja na allegro te tuningowe :)co myslicie ? Dzieki :)
SEE
zita0
Czytacz
 
Posty: 23
Dołączył(a): 23 sty 2008, o 00:41
Lokalizacja: KATOWICE

tylnia klapa

 

Postprzez opolanin » 29 sty 2008, o 23:35

taka klape zrob sobie sam zaszpachluj miejsce na rejestracje przygotuj do malowania daj fachowcowi by dobral ci komputerowo lakier i daj do pomalowania a jesli chodzi o zderzaki to mozesz pomalowac a te z allegro to nie wiem o ktore ci chodzi daj linka
opolanin
 

Postprzez bleky99 » 31 sty 2008, o 15:16

dokładnie klape zaszpachluj sam a reszte zlec lakiernikowi ale bedziesz musiał tez pokabinować nad oswietleniem tylniej tablicy bo trzeba miec pozdrawiam
Avatar użytkownika
bleky99
Badacz tematu
 
Posty: 206
Dołączył(a): 22 sty 2008, o 23:52
Lokalizacja: warszawa

Postprzez zita0 » 31 sty 2008, o 23:40

postara`m sie zrobic . ale to tam nawalic samej szpachli ? mysle o tej z włóknem szklanym? czy jakos inaczej. no i boje sie troche ze mi to nie wyjdzie zbyt rowno :P hehehe. no a jeszcze jak potem zrobic otwieranie klapy ?
SEE
zita0
Czytacz
 
Posty: 23
Dołączył(a): 23 sty 2008, o 00:41
Lokalizacja: KATOWICE

Postprzez Aro » 31 sty 2008, o 23:48

jak się "cykasz" to oddaj profesjonaliście na szpachlowanie i odrazu Ci pomaluje. A klape zawsze można zrobić na pilota ,ale to troche wyższa szkoła jazdy :-|
Avatar użytkownika
Aro
VIP
 
Posty: 1328
Dołączył(a): 28 paź 2007, o 10:45
Lokalizacja: Gostynin
Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez zita0 » 31 sty 2008, o 23:58

spoko a nie orietujesz sie ile by wzial za taka robote ?. no i taki mechanizm caly na pilot to gdzie dostane i jaki koszt mniej wiecej :)?
SEE
zita0
Czytacz
 
Posty: 23
Dołączył(a): 23 sty 2008, o 00:41
Lokalizacja: KATOWICE

Postprzez Aro » 1 lut 2008, o 00:00

zita0, albo od jakiegoś auta które posiada otwieranie klapy z pilota i wtedy trzeba bawić się w adaptacje ,ale popytaj na elektrodzie chłopaki może Ci coś podpowiedzą. a szpachla i farba ... hmm .. z 300zl max (z lakierowaniem) [przynajmiej tutaj u mnie tyle by wzieli +/- ] :hyhy:
Avatar użytkownika
Aro
VIP
 
Posty: 1328
Dołączył(a): 28 paź 2007, o 10:45
Lokalizacja: Gostynin
Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez zita0 » 1 lut 2008, o 00:02

e no to nie ma tak zle mysalem ze wiecej by to kosztowalo :). Takze dzieki za odp :)
SEE
zita0
Czytacz
 
Posty: 23
Dołączył(a): 23 sty 2008, o 00:41
Lokalizacja: KATOWICE

Postprzez DaMek » 1 lut 2008, o 00:05

Szczerze to dla czego chcesz tak oszpecić swoja maszynkę. Cała klapa na gładko nie wygląda za fajnie w golfie, do tego dojdzie przeróbka zderzaka (bo przecież musisz miec z tyłu blache), dodatkowe oświetlenie. Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł, jeśli już chcesz przerobić tylnia klape zrób to tak Obrazek na pół gładko.
Ale to tylko moja subiektywna opinia , zrobisz jak będziesz uważał.

ps.
Otwieranie klapy musisz zrobic tak że wstawiasz tam poprostu siłownik i podłączasz do centranlnego (ale musisz miec taki centralny i pilot który ma osobne otwieranie bagażnika, bo przy kazdym otwieraniu auta klapa równiez bedzie się otwierać), druga opcja to osobne podłączenie siłownika, którym będziesz sterował za pomoca włącznika który umiescisz sobie gdzieś w aucie (ja tak mam bo nie mam centralnego).
Ostatnio edytowano 1 lut 2008, o 00:23 przez DaMek, łącznie edytowano 1 raz
::s:c:h:w:a:r:z::mk:I:I:I::
Avatar użytkownika
DaMek
Czytacz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 19 wrz 2007, o 13:19
Lokalizacja: Wybrzeże

Postprzez Aro » 1 lut 2008, o 00:06

zita0, Golf IV chyba ma otwieranie z pilota :-| ... zresztą przejdź się po szrocie i popatrz :mrgreen:
Avatar użytkownika
Aro
VIP
 
Posty: 1328
Dołączył(a): 28 paź 2007, o 10:45
Lokalizacja: Gostynin
Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez PiJey88 » 2 lut 2008, o 20:24

otwieranie - wstawiasz siłownik taki jak do centrala, ciągnbiesz kable do miejsca gdzie chcesz mieć przycisk, montujesz go tam, i dodatkowo musisz mieć alarm z czymś takim jak "dodatkowy kanał" lub "aux" zeby podłączyc cos osobno i z pilota tym sterować, w tym przypadku podłączasz tylna klape, fajna sprawa, większość leprzych alarmów ma taki bajer
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez qbic1983 » 2 lut 2008, o 20:28

musisz zaspawać i potem szpachel....
qbic1983
Czytacz
 
Posty: 132
Dołączył(a): 26 sty 2008, o 19:48
Lokalizacja: Witnica

Następna strona

- - -



Powrót do Stylizacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości