Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Tylna klapa mk3
Witam. Chciałbym zmienić tylna klapę, jest na niej dużo korozji. Wkładka od zamka mi wyleciala, wokól szyby tylnej również jest sporo rdzy, nie opłaca mi sie jej naprawiać(szpachlować). Tylna klape można kupić już od 200zł na allegro. Problem polega na tym, że kompletnie nie wiem jak ją sie wymienia. Czy ktoś już zmieniał tylną klape w mk3? Na co wracać uwagę przy kupnie używane klapy? Jesli pisze w nieodpowiednim temacie, to prosze o przeniesienie. Nie mogłem znalesx odpowiedniego tematu do mojego problemu
- fejsik
- Czytacz
ja bym wolal pomalowac , u mnie wolaja za element wlasnie okolo 200-300zł oddajesz auto i nic Cie nie interesuje , odbierasz wymalowane jak nowe , a jak bedziesz wymieniac klape to 200zl klapa + wysylka i nie masz pewnosci ze nie jest pognita itp, do tego nawet jak kupisz w identycznym kolorze co Twoj samochod to moze sie roznic kolorem bo kazdy lakier blaknie , nie kazdy tak samo wiec znalezienie klapy w idealnym odcieniu jest praktycznie nie mozliwe
-

bioly21 - Gaduła
może w moim autku było coś namieszane, ale żeby zdjąć klapę musiałem z niej wyjąć całą wiązkę, ładnie wyszła
na siłownikach masz takie klamerki metalowe, jak podważysz śrubokrętem to zeskoczą i można zdjąć siłownik
jak otworzysz klape to masz takie 2 uszka na górze, na każdym są po 2 śruby jak je odkręcisz to możesz zdjąć klapę i finito
jak założysz nową i nie będzie Ci pasowała to zdejmujesz listwę tylną na podsufitce, delikatnie odegniesz w dół (uważaj zeby nie przełamać podsufitki) to masz na każdym uszku dużą srubę, na nich ustawisz klapę
to chyba wszystko
na siłownikach masz takie klamerki metalowe, jak podważysz śrubokrętem to zeskoczą i można zdjąć siłownik
jak otworzysz klape to masz takie 2 uszka na górze, na każdym są po 2 śruby jak je odkręcisz to możesz zdjąć klapę i finito
jak założysz nową i nie będzie Ci pasowała to zdejmujesz listwę tylną na podsufitce, delikatnie odegniesz w dół (uważaj zeby nie przełamać podsufitki) to masz na każdym uszku dużą srubę, na nich ustawisz klapę
to chyba wszystko

-

okopa3 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1