Mam w swoim golfiku takie lampy: http://allegro.pl/item733031792_golf_3_ ... lecam.html
Problem polega na tym, iż poprzedni właściciel mojego autka oddał je do lakiernika do malowania zderzaka, czy grilla i lampy nie zostały osłonięte. Szkła reflektorów są okryte osadem, którego, mimo szlifowania pastą polerską (4 chyba), nie udało mi się zetrzeć. Chcę zatem kupić takie klosze http://allegro.pl/item742670251_vw_golf ... prawe.html ale nie posiadają one homologacji na szkle jak te, które mam zamontowane teraz. Czy policja nie przyczepi się do jej braku? Mogę śmiało wymieniać?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
nitroo napisał(a):Czy policja nie przyczepi się do jej braku? Mogę śmiało wymieniać?
Raczej się przyczepi bo jesli dobrze sie orientuje to tylko na lampie jest wybity numer homologacji bo z tyłu lampy to już sa wybite ale jakie żarówki wchodzą...Niby dostałes papier na nie ale nie pokryje się on z lampami jak zmienisz szkło bo nie będzie mozna sprawdzic...Druga sprawa to ty w tych lampach masz plastikowy klosz a nie szklany...a klosz który pokazałeś w linku jest szklany i nie będzie pasował tak mi się wydaje ze względu na ścięty rant...
-

Pascal - Members
reklamować robotę u lakiernika, nie możesz tego doczyścić więc on dał ciała i on musi to usunąć bądź wymienić lampy na swój koszt.
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
-

e2 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
e2 napisał(a):reklamować robotę u lakiernika, nie możesz tego doczyścić więc on dał ciała i on musi to usunąć bądź wymienić lampy na swój koszt.
Też tak myślę ,jednak ty jestes nastepnym włascicielem i co pojdziesz i powiesz Pan tu mi kiedys przy moim MK zjeb...robote
Plastik cieżko domyć..także zostanie Ci chyba tylko kupno nowych lamp...-

Pascal - Members
Rozpuszczalnikiem tez nie poszło? Ja kiedyś miałem też do zmycia taki osad ze spreja i rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym zeszło...
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
-

gluszek - Members
Możesz nitro ale na początek z wodą rozcieńcz. 50/50. I tak stopniowo jak nie będzie chciało schodzić. U mnie koleś mył nitro maskę. Na szmatę wziął i przetarł maskę przed wyceną auta po stłuczce:P. To co miało zejść zeszło, reszta nie naruszona
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe