Moderator: Moderator
frezo1221 napisał(a):2,5 i razem z lakierem ze tylko jedna warstwa

mkkay napisał(a):z tego co piszesz to wnioskuję że nie masz pojęcia o lakierowaniu,więc lepiej sam sie za to nie bierz bo wtopisz kasę, czas,a na końcu stwierdzisz ze będziesz stawiał dwa bloki dalej,
a poza tym nie tylko farba ale i inne materiały są potrzebne, papiery ścierne, taśmy klejące, folie do oklejania, przemywacze szmatki antystatyczne i jeszcze trochę
nie każdy podkład się nadaje pod dany lakier, lakiery różnych firm mają różny stosunek :lakier-utwardzacz-rozpuszczalnik, 3/1 4/1 a nawet 5/1
sprayem to można sobie pomalować jakiś plastik a nie elementy karoserii
a pistoletem trzeba niestety umieć sie posługiwać bo inaczej narobisz frędzli czyli pozlewasz lakier

teraz pytam ile tej farby itp itd bo musze organizować wszystko sam bo koleś ma sporo roboty swojej i nie ma na to czasu. frezo1221 napisał(a):pokaż mi w którym zdaniu napisałem ZE JA CHCE MALOWAĆ SAM SAMOCHÓD?? czy według Ciebie zdanie "chce pomalować samochód" oznacza tylko że właściciel chce go malować sam?
frezo1221 napisał(a):pytanie było proste i zwięzłe jaka farbę kupic gotową, mieszać samemu z rozcieńczalnikiem i ile tego a ewentualnie spray
frezo1221 napisał(a):nie wiem po jaka choinkę mi wiedza co z czym mieszać gdybym chciał to wiedzieć zapytał bym o to,a nie pytałem
frezo1221 napisał(a):bynajmniej
piękny Golf będzie, pozazdrościć lakieru tylkoUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości