i kwestia od zewnątrz czy wewnątrz mam zamiar w piątek przyciemnić 5 szyb ale nie wiem na co położyć . w necie są filmiki i kładą na zewnątrz folie a w sklepie mówili że od wewnątrz proszę o opinięModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
Przyciemnienie szyb
Na co najlepiej położyć folię słyszałem wersje woda płyn do szyb ludwik
i kwestia od zewnątrz czy wewnątrz mam zamiar w piątek przyciemnić 5 szyb ale nie wiem na co położyć . w necie są filmiki i kładą na zewnątrz folie a w sklepie mówili że od wewnątrz proszę o opinię
i kwestia od zewnątrz czy wewnątrz mam zamiar w piątek przyciemnić 5 szyb ale nie wiem na co położyć . w necie są filmiki i kładą na zewnątrz folie a w sklepie mówili że od wewnątrz proszę o opinięPajdus
- Pajdus
- Badacz tematu
Re: Przyciemnienie szyb
Pajdus napisał(a):Na co najlepiej położyć folię słyszałem wersje woda płyn do szyb ludwiki kwestia od zewnątrz czy wewnątrz mam zamiar w piątek przyciemnić 5 szyb ale nie wiem na co położyć . w necie są filmiki i kładą na zewnątrz folie a w sklepie mówili że od wewnątrz proszę o opinię
Folia od wewnatrz inne opcji nie ma.
Moze byc woda i troszke Ludwika
Jak zrobisz to pierwszy raz to cierpliwość Ci sie przyda

-

K@mil - POMOCNIK

Pajdus napisał(a):poległemwchodzi mi powietrze na szczęście tylko 10 zł ma ktoś namiar kto to robi w okolicach poznania
bo te folie z allegro nadają sie do....
Zrób sobie ładnie tylną szybę, zobaczysz dopiero jak polegniesz.
-

K@mil - POMOCNIK

hmm ja sam przyciemniłem i folia z allegro i jest git
od wewnątrz przykładasz folie na wodę z ludwikiem i docinasz folie na wymiar następnie full wody z ludwiczkiem i naklejasz od wewnątrz woda pod folia , bierzesz "ten" plastik do wygładzania folii na niego ręcznik papierowy zawijasz ( zeby rys nie zrobić na folii) , i od góry na dol ściągasz wodę i wraz z nia powietrze , na samym dole trzeba cierpliwości i sprytu bo podchodzi powietrze ale wystarczy ściągnac wodę przytrzymać "plastikiem z ręcznikiem " i grzac suszarka i będzie dobrze
ale jeżeli chodzi o tylna szybe , fakt jest taki ze z jednego paska nie zrobisz docinasz folie albo w paski wzdłuż podgrzewania szyby albo na pol ja dzielisz pierw jeden kawałek pózniej drugi tak samo jak wyżej napisałem i będzie dobrze ,
ważne żeby duuuzooo wody z płynem lać pod folie jeżeli tylna szyba jest wypukla mocno to robisz tak jak w tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=KOQSSA92 ... re=related czyli formujesz folie na szybę i możesz z jednego kawałka robić ale lepiej bez takich cyrków poprostu folie na dwie części i tez zrobisz
ja zaoszczędzilem wolę samemu robić
i efekt jest
pozdrowionka
[ Dodano: 2011-06-07, 20:56 ]
od wewnątrz przykładasz folie na wodę z ludwikiem i docinasz folie na wymiar następnie full wody z ludwiczkiem i naklejasz od wewnątrz woda pod folia , bierzesz "ten" plastik do wygładzania folii na niego ręcznik papierowy zawijasz ( zeby rys nie zrobić na folii) , i od góry na dol ściągasz wodę i wraz z nia powietrze , na samym dole trzeba cierpliwości i sprytu bo podchodzi powietrze ale wystarczy ściągnac wodę przytrzymać "plastikiem z ręcznikiem " i grzac suszarka i będzie dobrze
ale jeżeli chodzi o tylna szybe , fakt jest taki ze z jednego paska nie zrobisz docinasz folie albo w paski wzdłuż podgrzewania szyby albo na pol ja dzielisz pierw jeden kawałek pózniej drugi tak samo jak wyżej napisałem i będzie dobrze ,
ważne żeby duuuzooo wody z płynem lać pod folie jeżeli tylna szyba jest wypukla mocno to robisz tak jak w tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=KOQSSA92 ... re=related czyli formujesz folie na szybę i możesz z jednego kawałka robić ale lepiej bez takich cyrków poprostu folie na dwie części i tez zrobisz
i efekt jest
pozdrowionka
[ Dodano: 2011-06-07, 20:58 ]
POMYŁKA
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hmm ja sam przyciemniłem i folia z allegro i jest git
od ZEWNATRZ!!!! przykładasz folie na wodę
i efekt jest [ Dodano: 2011-06-07, 20:56 ]
i efekt jest [ Dodano: 2011-06-07, 20:58 ]
POMYŁKA
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hmm ja sam przyciemniłem i folia z allegro i jest git Gofer......

- Nelson
- Czytacz
• Strona 1 z 1