Przerabianie lamp Hella Black Magic

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez pawel1990 » 16 kwi 2011, o 02:03

A ja mam taką lutownicę że dojdę i na boki ;-)
-----------------------------------------------------------
Byłe MK3 1.8 GT --> moj-golf/moje-gt-t21191.html

Byłe MK3 VR6 --> moj-golf/zwykle-mk3-vr6-by-pawel1990-t34070.html

Byłe MK3 GTI --> moj-golf/zielone-gti-t54087.html

Obecny B5 kombi --> inne-samochody-z-rodziny-vag/b5-variant-by-pawel1990-t64298.html
Avatar użytkownika
pawel1990
Members
 
Posty: 1007
Dołączył(a): 25 wrz 2009, o 08:41
Lokalizacja: Sędziszów

 

Postprzez czaro » 6 lip 2011, o 12:34

Odświeżę trochę temat.
Dziś pomęczyłem trochę jedną lampę i pozbyłem się pomarańczowego wkładu.
Śrubokrętem małym płaskim podważyłem wkład w lampie tak, że klej w końcu puścił i wkład zaczął latać sobie jak chce w środku. Ciężko trochę to oderwać bo nie dość, że jest przyklejone to jeszcze jest dobrze spasowane, ale udało się.
Później zacząłem kombinować żeby naciąć nożem- bezskutecznie. Nagrzałem nóż ale też bez efektu. Wkład jest z dość grubego plastiku i nie chce iść nożem.
Więc zacząłem stopniowo wyłamywać plastik.
Użyłem małych kombinerek i dla ułatwienia małych szczypców do cięcia przewodów. Ponacinałem w kilku miejscach wkład (oczywiście nie jest to łatwe, bo wkład cały czas jest w ruchu i ciągle ucieka) a potem kombinerkami zacząłem wyłamywać małymi częściami plastik. Zajęło mi to około 1 godzinki - jedna lampa, ale w końcu się udało bez rozklejania czy lutownicy. Jak znajdę znów trochę czasu to wezmę się za drugą lampę ;-)
Avatar użytkownika
czaro
Members
 
Posty: 2224
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 16:37
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna

Postprzez Lobus » 7 lip 2011, o 19:49

czaro, a masz jakieś fotki jak to wygląda już po zabiegu??
Lobus
Ekspert
 
Posty: 1277
Dołączył(a): 7 paź 2010, o 10:55
Lokalizacja: Wrocław/Bogatynia

Postprzez czaro » 8 lip 2011, o 08:16

Proszę bardzo:
Obrazek

Lewa lampa jest przed prawa po- z resztą widać chyba różnice ;-)
Avatar użytkownika
czaro
Members
 
Posty: 2224
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 16:37
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna

Postprzez marcinkoz2910 » 8 lip 2011, o 10:51

hmmm całkiem fajny efekt chyba u siebie też tak zrobię :super:
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez czaro » 8 lip 2011, o 11:27

No to jedziemy:
Do wypatroszenia lamp użyłem tego zestawu:
Obrazek

Śrubokrętem podważałem wkład aby się odkleił i zaczął luźno latać w lampie:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Później ustawiłem sobie wkład tak żeby było mi wygodnie trochę go ponacinać szczypcami do kabli (słabo widać ale wiadomo chyba o co chodzi):
Obrazek

Pierwszy element wyłamany kombinerkami- małymi:
Obrazek

No i tak dalej, aż wytargamy całość:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Efekt końcowy:
Obrazek
Ostatnio edytowano 8 lip 2011, o 11:56 przez czaro, łącznie edytowano 2 razy
Avatar użytkownika
czaro
Members
 
Posty: 2224
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 16:37
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna

Postprzez killah » 8 lip 2011, o 11:29

dużo lepiej wygląda :D
killah
 

Postprzez czaro » 8 lip 2011, o 11:34

Też tak myślę. Kurcze nie mogę wstawić więcej zdjęć przez fotosika- pisze mi, że limit przekroczyłem a transfer jak sprawdzam to jeszcze mam.
Avatar użytkownika
czaro
Members
 
Posty: 2224
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 16:37
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna

Postprzez PiJey88 » 8 lip 2011, o 11:37

wstawiaj zdjęcia nie rejestrując się, przez link z forum
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez czaro » 8 lip 2011, o 11:42

Ok już próbuję. Z tego co wywnioskowałem na fotosiku można mieć tylko 100 zdjęć?

[ Dodano: 2011-07-08, 11:44 ]
Pomogło! Zaraz będzie wszystko.
Dzięki PiJey88 :padam:
Avatar użytkownika
czaro
Members
 
Posty: 2224
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 16:37
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna

Postprzez killah » 8 lip 2011, o 11:44

czaro napisał(a):Ok już próbuję. Z tego co wywnioskowałem na fotosiku można mieć tylko 100 zdjęć?


nie wiem

załóż sobie może na przyszłośc konto na imageshack.us . tam nie ma limitów.
killah
 

Postprzez czaro » 8 lip 2011, o 11:49

killah napisał(a):załóż sobie może na przyszłośc konto na imageshack.us . tam nie ma limitów.

Pomogła rada PiJey88, więc post uzupełniony o resztę fotek.
Avatar użytkownika
czaro
Members
 
Posty: 2224
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 16:37
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Stylizacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość