Witam prosze o pomoc!
co sadzicie o zlikwidowaniu wycieraczki tylnej? Generalnie mi ja zlamano i jestem bez, nie wiem czy oplaca sie kupic nowa czy lepiej zaslepke? (jak zaslepke to gdzie moge znalezc?)
Druga sprawa to galka do zmiany biegow, jaka polecacie, jakie macie opinie o galkach aluminiowych takich cienkich, moja jest stara i zdarta, zamienic na zwykla uniwersalna czy aluminiowa?
I ostatnie, prosilbym o jakas rade co do wymiany zarowek w refkelktorach? jest tam jakis sposob na to bo mi ciezko idzie a niechcialbym nic polamac! Z gory dzieki
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Witam.Wycieraczka ma swoje przeznaczenie i powinna by?.Kup now? lub u?ywk?.Co do ga?ki to polecam ga?eczki obszyte ,nie lakierowane no chyba ?e lubisz je wymienia? co dwa miesi?ce.Co do ?arówek to niema problemy z wymian?.Odkr?casz dekielki z reflektora,odbezpieczasz zapinki które trzymaj? ?arówk? i wyci?gasz .Sk?adasz w kolejno?ci odwrotnej.
-

Mayk - Badacz tematu
a mnie si? ko?cem poprzedniej zimy spali? silnik od tylnej wycieraczki... by?o du?o mokrego ?niegu na tylnej szybie a ja zamiast go odgarn?? to za??czy?em wycieraczk?
przez lato si? oci?ga?em z wymian? silnika ale teraz tego bardzo ?a?uj?.... zw?aszcza przy je?dzie w nocy na szybie zbiera si? du?o syfu i jak jeszcze kto? po?wieci ?wiat?ami to nic nie wida? przez tyln? szyb?... radz? ci jednak zadba? o tyln? wycieraczk?
przez lato si? oci?ga?em z wymian? silnika ale teraz tego bardzo ?a?uj?.... zw?aszcza przy je?dzie w nocy na szybie zbiera si? du?o syfu i jak jeszcze kto? po?wieci ?wiat?ami to nic nie wida? przez tyln? szyb?... radz? ci jednak zadba? o tyln? wycieraczk?Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
sadze ze Czeoi ma racje... zycie bez tylniej wycieraczki jest bardzo trudne zwlaszcza jesli chodzi o klimat wystepujaacy w polsce... od jeseni do zimy to istna tragedia gdyz nawet po umyciu calego samochodu to kwestia parunastu kilometrow aby znow byl brudny;/ moj znajomy przez to zaplacicl mandat bo nie zauwazyl policji ktora jechala za nim i przejechal na czerwonym swietle... moze jej brak wyglada bardziej estetycznie ale naprawde beedi sporo takich chwil w ktorych jej brak bedzie Ci szczegolnie doskwieral... radze siue zastanowic
-

Imper - Members
a ja si? nawet ostatnio zastanawia?em zeby usun?? tyln? wycieraczk? i zrobi? klap? na pó? g?adko
fajnie wygl?da, a jako? za bardzo chyba nie przeszkadza brudna tylna szyba, a wr?cz bardziej denerwuje mnie jak jest brudna i wida? ?lad po wytarciu wycieraczki, wi?c jej nie uzywam, hehe
fajnie wygl?da, a jako? za bardzo chyba nie przeszkadza brudna tylna szyba, a wr?cz bardziej denerwuje mnie jak jest brudna i wida? ?lad po wytarciu wycieraczki, wi?c jej nie uzywam, heheMoje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
PiJey88, bedziesz sobie wyobrazal ze masz tylna wycieraczke??? ciekawe czy przy kontroli policjanci beda miec tyle wyobrazni...
A co oni maj? do gadania? Jak bede mia? kaprys to moge sobie nawet tyln? szybe zaspawa?, przeciez w prawie nic nie ma ze trzeba mie? tylna szybe, moge j? zakleic folia (przyciemni?) wystarczy mie? dwa lusterka zewnetrzne, pozatym nawet nie wiem co do tego wszystkiego ma tylna wycieraczka

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
pozatym PiJey ma uklady
nie no tak powaznie to z tylu masz miec tylko widoczna rejestracje a robic mozesz co chcesz... no i swiatla musza byc
a co do wycieraczki.. to nieusowaj jej ,kiedys sie przyda.
nie no tak powaznie to z tylu masz miec tylko widoczna rejestracje a robic mozesz co chcesz... no i swiatla musza byc
a co do wycieraczki.. to nieusowaj jej ,kiedys sie przyda.-

Aro - VIP
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe