Siema,
myślę spróbować swoich sił z polerką felg w domowych warunkach. Z tym że nie rantów a środków.
Zapewne na początku powinienem użyć scansolu do zdarcia lakieru a potem co dalej? Od jakiego papieru zacząć? Środku nie mają jakiś odkształceń czy coś bo to nie rant więc chyba nie będę musiał tego heblować 200 zwykłym?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
killah, wszystko rób wodnymi daj zdjęcia felg nie zdziw się jak scansol nie po radzi sobie z lakierem za 1 razem u mnie tak było u sb zacząłem polerkę tylko że rantu od papieru 400 i tak do 2500
-

Banita95 - Members
- Rocznik: 99
- Silnik: 2.3
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
killah napisał(a):Siema,
myślę spróbować swoich sił z polerką felg w domowych warunkach. Z tym że nie rantów a środków.
Zapewne na początku powinienem użyć scansolu do zdarcia lakieru a potem co dalej? Od jakiego papieru zacząć? Środku nie mają jakiś odkształceń czy coś bo to nie rant więc chyba nie będę musiał tego heblować 200 zwykłym?
Jak zedrzesz lakier to za pewnie pod nim ukaże Ci się oryginalnie wypiaskowana powierzchnia, myślę ze na początek 180 będzie dobra żebyś nie nie musiał jechać tęgo cały rok. Generalnie nie zaczynałbym polerki teraz tylko po sezonie bo może Ci zejść trochę czasu.
Banita95 napisał(a):wszystko rób wodnymi
Głupota wstępną obróbke lepiej robi sie na sucho. schodzi na to sporo czasu nie odmoczysz sobie rąk przez co skóra ci nie zejdzie
wodne dopiero od 400 wzwyż-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
Radi napisał(a):killah napisał(a):Siema,
Jak zedrzesz lakier to za pewnie pod nim ukaże Ci się oryginalnie wypiaskowana powierzchnia, myślę ze na początek 180 będzie dobra żebyś nie nie musiał jechać tęgo cały rok. Generalnie nie zaczynałbym polerki teraz tylko po sezonie bo może Ci zejść trochę czasu.Banita95 napisał(a):wszystko rób wodnymi
Głupota wstępną obróbke lepiej robi sie na sucho. schodzi na to sporo czasu nie odmoczysz sobie rąk przez co skóra ci nie zejdziewodne dopiero od 400 wzwyż
Ale Radi te felgi dopiero są szykowane do sezonu. Nie wyjadę na takich zapyziałych przecież. Domyślam się że nie zajmie mi to tygodnia tylko więcej. Ze 2-3 tyg to bankowo.
Jutro kupię scansol i zobaczymy co tam pod spodem lakieru słychać. Na razie dzięki za odpowiedzi. Na tym etapie chyba wiem już all.
- killah
-

Banita95 - Members
Gdy polerowałem swoje ranty, po usunięciu wstępnie lakieru okazało się że byly na nich straszne wrzery, więc musiałem to jakoś usunąć, zacząłem od papieru na wiertarke o degradacji 80, pożniej papier wodny od 200 do 2500
pożniej pasta autosol i wyszło względnie
Pastą polerowałem ręcznie, po filcu i paście pozostawały maziaki
pożniej pasta autosol i wyszło względnie
Pastą polerowałem ręcznie, po filcu i paście pozostawały maziaki
Ostatnio edytowano 6 kwi 2014, o 20:22 przez orbit1995, łącznie edytowano 1 raz
- orbit1995
- Czytacz
Radi, to prawda ale dłonie nieźle dostają
naskórek schodzi itp sam polerowałeś to wiesz
orbit1995, może filc ci się zapierdzielił dlatego powstawały "maziaki"
naskórek schodzi itp sam polerowałeś to wiesz
orbit1995, może filc ci się zapierdzielił dlatego powstawały "maziaki"
-

Banita95 - Members
- killah
killah, Nic nie podcinamy
tylko mówimy z własnego doświadczenia ja wczoraj polerowałem swoje 6h to nie mam naskórka na palcach najlepiej by było zrobić polerkę wibracyjną fajna impreza ale drogaa
tylko mówimy z własnego doświadczenia ja wczoraj polerowałem swoje 6h to nie mam naskórka na palcach najlepiej by było zrobić polerkę wibracyjną fajna impreza ale drogaa-

Banita95 - Members