Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
plastikowe nadkola>Wasze opinie
witam,warto jest montować nadkola plastikowe czy pozostawić bez,nie wiem czy lepiej dla błotnika i blach jest jak one są czy jak ich nie ma,rozumiecie.prosze o wasze zdanie na ten temat
-

bodzioo21 - Czytacz
Heh opinie na ten temat są podzielone... Jedni uważają, że pod z tym jeszcze bardziej gniją nadkola... Ale jeśli je założysz i dobrze uszczelnisz to nie ma opcji, żeby mogła tam być wilgoć. Mi osobiście się bardziej podoba z tymi tzw. "sierpami" niż bez
Pozdro
Pozdro- Leito
- Members
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Niby fajnie to wygląda ale tak jak pisali koledzy wyżej szkoda błotników.... Też kiedyś myślałem czy założyć ale poczytałem i zrezygnowałem....
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
-

gluszek - Members
heheh,właśnie to jest ten dylemat, ostatnio lakiernik robił mi nadkola z tyłu i mam wstawione reperaturki,i pytam się jego jak lepiej to powiedział że sam nie wie.mi osobiście podobają się te oryginalne z GT,(czy do GL by pasowały)ale nie chce przez to znów robić tego draństwa
[ Dodano: 2009-04-14, 19:07 ]
czyli jak?przez te nakładki jest wieksze prawdopodobieństwo powstania rdzy?
[ Dodano: 2009-04-14, 19:07 ]
czyli jak?przez te nakładki jest wieksze prawdopodobieństwo powstania rdzy?
-

bodzioo21 - Czytacz
podobno. Ale tak jak Marcinkoz mówi - można spróbować zrobić uszczelnienie ale to trzeba zrobić bardzo bardzo dobrze.
http://www.golf3.pl/topics2/czerwony-ry ... htm#120033 zapraszam do komentowania 

-

Toldi - Badacz tematu
Jeśli byś się brał za zakładanie można by się pokusić pod spód dać Bitgum i tak by go nie było widać i porządnie uszczelnić klejem do szyb w końcu pierdzielić wygodę lans się liczy 

moj-golf/mk3-by-mazz-t10320.html <<-- MOJE MK III-

Mazz - VIP
czy ja wiem czy to taki lans z tymi plastikami
Bez nich tez jest dobrze, a nawet może lepiej 
Bez nich tez jest dobrze, a nawet może lepiej 
GOLF 3 by głuszek
-

gluszek - Members
No tak tylko gorzej jak ktoś założy a potem stwierdzi po roku czasu, że lepiej było bez tego... Wtedy już lepiej nie zdejmować bo może być niemiła niespodzianka pod spodem 

GOLF 3 by głuszek
-

gluszek - Members
a ja powiem tak mam wersje GT właśnie z tymi sierpami ostatnio oddałem samochód do lakiernika, bo miałem problem z tylną klapą standardowo nad rejestracją trochę rdza go zaczęła brać przy okazji gość mnie walnął w lewy tył na szczęście delikatnie, ale dostałem sporo odszkodowania, bo samochód nigdy nie był bity i co się okazało pod plastikami ani grama rdzy a moje auto ma już 14 lat lakiernik pozakładał znów te sierpy i konkretnie uszczelnił właśnie tak jak ktoś pisał czymś w rodzaju smoły nie wiem nie znam się, ale mówił, że tak były zaprawione wcześniej jedyne, co mi zostało po stłuczce to to, że sierp w lewy nadkolu jest trochę jaśniejszy od pozostałych, bo nowy ktoś mi radził nie wiem na ile to prawda, że można wszystkie listwy przetrzeć zwykłą pastą do butów czarną i że wtedy wszystko ładnie się kolorem ujednolici a na dodatek będą wyglądać jak nowe
- jb24
- Berbeć