Mam pytanie odnosnie tego pasa przciwsłonecznego naklejanego na przednia szybe.Czy ktos to naklejał u siebie w aucie ,jak to sie nakleja tzn. w jaki sposób ominac wew. lusterko?
No chyba ze da sie nakleic od zew ,ale to raczej bez sensu....
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Re: pas przeciwsłoneczny
swatu napisał(a):Mam pytanie odnosnie tego pasa przciwsłonecznego naklejanego na przednia szybe.Czy ktos to naklejał u siebie w aucie ,jak to sie nakleja tzn. w jaki sposób ominac wew. lusterko?
No chyba ze da sie nakleic od zew ,ale to raczej bez sensu....
Bardzo ciezko jest to nakleić ładnie bo przeszkadza wlasnie lusterko

-

K@mil - POMOCNIK

W niektórych szybach już było takie coś naklejane. Kolego ojciec ma taki pas 

moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
odkręć lusterko i idealnie wytniesz otwór nożykiem tapicerskim a lusterko jak wkręcisz przykryje minimalne niedociągnięcia
-

marcinkoz2910 - Members
ja już raz odkręciłem lusterko i przez to pękła mi szyba, więc nie polecam. Kosztowało mnie to 300zł (nowa szyba ale już z paskiem przeciwsłonecznym)marcinkoz2910 napisał(a):odkręć lusterko i idealnie wytniesz otwór nożykiem tapicerskim a lusterko jak wkręcisz przykryje minimalne niedociągnięcia
-

gello1 - Gaduła
zero siły nawet dobrze nie ruszyłem. A szyba miała 16 lat i już nie była taka elastyczna poszedł pajączek. Zresztą nie ja pierwszy inny kolega tez był w zakładzie też golfem i tez z tym samym problemem. Ale ja tylko mówię po sobieSivy napisał(a):Jak ktoś robi to na siłe to kończy sie nową szybą.
![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
-

gello1 - Gaduła
pierwszy raz słyszę aby tak szyba pękła od odkręcenia lusterka z zaczepu
tyle z mojej strony
powodzenia
tyle z mojej strony
powodzenia
-

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910, to mało wiesz na temat pękających szyb, ja się przekonałem, że zagłówek od fotela może rozbić szybę więc jestem w stanie uwierzyć w coś takiego heh
a co do tematu taki pas był modny ale w latach 90 swatu, najlepiej wrzucić szybę z takim pasem albo całkiem odpuścić temat..
a co do tematu taki pas był modny ale w latach 90 swatu, najlepiej wrzucić szybę z takim pasem albo całkiem odpuścić temat..

- Lobus
- Ekspert
ja już raz odkręciłem lusterko i przez to pękła mi szyba, więc nie polecam.
ja swoje lusterko zdejmuje co tydzien jak czyszcze auto i jakos mi jeszcze nie pekla szyba a szybe zmienialem 2 razy(nie od lusterka tylko od kamyka i wandali) w koszalinie i tez nie robili problemu. jak zdejmiesz lusterko to daj tam troche wazeliny puzniej idzie miodzio
swatu, w kielcach kleja takie pasy tylko nie pamietam firmy krzyknij na cb i podpowiedza z tego co pamietam to wylot na opatów
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła
no i to jest ta różnica, że zdejmujesz na w miarę świeżej szybie a nie 16-sto letniej.radomiak napisał(a):a swoje lusterko zdejmuje co tydzien jak czyszcze auto i jakos mi jeszcze nie pekla szyba a szybe zmienialem 2 razy
Na nowej jak mi wstawili też hula. Ale tutaj reguły nie ma jednemu się uda drugiemu nie. Także jak ktoś ma "luźne 300zł" to niech ściąga

-

gello1 - Gaduła