Hej.
Wiem, ze troche juz dyskusji na ten temat bylo na forum, zarowno w kwestii doboru lamp jak i samych ksenonow. Oczywiscie w moim wypadku jak zwykle musi byc troche niestandardowo i aby nie rozbijac moich problemow na kilka watkow, chcialbym aby w jednym temacie, w miare mozliwosci oczywiscie, zostalo podanych kilka sugestii, porad i rozwiazan. No to lecim:
Mam standardowe reflektory na zarowke H4. Kusi mnie, wymienic je na reflektor z soczewka oraz oczywiscie, zalozyc zarniki ksenonowe. I tu jest klopot.
Do wyboru z nowych lamp mamy oryginalna Helle o ktorej moge zapomniec bo jest dla mnie za droooogaaaa, In.Pro, Depo, jakis Sonar i inne wynalazki. 99% z nich ma angel eyes ktore to na starcie mi nie pasuja. Nie ma sensu sie rozwodzic dlaczego, poprostu ma ich nie byc.
1. Czy w takich lampach jak In.Pro da sie te ringi poprostu "odlaczyc" aby nie swiecily ?
2. Reflektor soczewkowy. Najbardziej mazy mi sie reflektor o dwoch soczewkach ale takich na allegro nie ma. Gdzie je zdobyc, za ile i jakiego producenta wybrac ? Jezeli sa drozsze niz 500zl to przechodzimy do pytania nizej.
3. Na lampy mam ~500zl. Rozumiem, ze jakosciowo, po ultra drogiej Helli nastepna firma to In.Pro tak ?
4. Chcialbym zalozyc biksenon aby dlugie swiatla, rowniez miec biale na soczewce. Problem w tym, ze lampy z allegro sa albo H1 albo H7 wiec musialbym kupic dwa zestawy hidow, 2 palniki na soczewki, i dwa palniki na swiatla dlugie. Taka kombinacja odpada z powodow finansowych. Sa lampy soczewkowe na H4 ? Jakie wybrac ?
5. Jaki zestaw HID (6000k) jest godny polecenia, pomijajac Phillipsy za ~1000zl.
Narazie tyle :)
dzieki za przeniesienie tematu
NIE uzywaj koloru czerwonego i zielonego. Tylko dla Administracji 4um
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Nowe lampy + ksenony
Ostatnio edytowano 26 paź 2008, o 23:59 przez Jacol, łącznie edytowano 2 razy
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D
kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
-

Jacol - Badacz tematu
kolego wiec tak odradzam odrazu lampy sonar po niedlugim czasie styki sie przepalaja i soczewka lata sprawdzone juz na paru kompletach niewiem jak z depo ale tez slyszalem negatywne opinie zestaw 6000k w ksenonie jest dobrym wyborem poniewaz swieci barwa dosc biala i nie traci przy tym duzej ilosci swiatla przez barwe ringi da sie odlaczyc a z soczewka na h4 jeszcze sie nie spotkalem wiec musialy by byc 2 komplety zawsze mozesz zalozyc jeden a z czasem dolozyc drugi
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
-

Cysiu_NS - Gaduła
Jacol, no to ja się wypowiem:
Jakie lampy?
Ja polecam In.Pro. Mam takie u siebie, mam też kilku znajomych co takie mają, nie słyszałem nigdy aby ktoś złe słowo na nie powiedział, pozatym każdy ci je poleci. Hella? Płacisz za firmę, moze i jakość, ale jakoś nigdy mi nie podchodziły z wyglądu.
Ringi?
In.Pro. produkuje lampy w trzech wersjach:
- soczewka + ringi + kierunkowskaz
- soczewka + ringi
- soczewka
tobie więc ostatnia wersja by najlepiej pasowała, nie mam pojęcia gdzie takie kupić, nie widziałem takich na allegro, ale myśle ze znajdziesz na niemieckim e-bay'u, pozatym będziesz miał taniej.
BiXenon?
Myśle ze raczej nie jest realne zrobienie samemu czegoś takiego na zwykłych lampach które nie są pod to przystosowane. A lamp z podwujną soczewką też nigdy nie widziałem.
Najlepsze rozwiązanie to In.Pro. + Xenon 6000 + dobre żarówki na światła długie
Pozdrawiam
Jakie lampy?
Ja polecam In.Pro. Mam takie u siebie, mam też kilku znajomych co takie mają, nie słyszałem nigdy aby ktoś złe słowo na nie powiedział, pozatym każdy ci je poleci. Hella? Płacisz za firmę, moze i jakość, ale jakoś nigdy mi nie podchodziły z wyglądu.
Ringi?
In.Pro. produkuje lampy w trzech wersjach:
- soczewka + ringi + kierunkowskaz
- soczewka + ringi
- soczewka
tobie więc ostatnia wersja by najlepiej pasowała, nie mam pojęcia gdzie takie kupić, nie widziałem takich na allegro, ale myśle ze znajdziesz na niemieckim e-bay'u, pozatym będziesz miał taniej.
BiXenon?
Myśle ze raczej nie jest realne zrobienie samemu czegoś takiego na zwykłych lampach które nie są pod to przystosowane. A lamp z podwujną soczewką też nigdy nie widziałem.
Najlepsze rozwiązanie to In.Pro. + Xenon 6000 + dobre żarówki na światła długie
Pozdrawiam

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
nie takie trudne robilem kumplowi w audiBiXenon?
Myśle ze raczej nie jest realne zrobienie samemu czegoś takiego na zwykłych lampach które nie są pod to przystosowane.
2004 problemow jakis nie bylo wszystko tak jak zaplanowalismy wiec do zrobienia z tym ze uwazam ze dlugie w ksenonie sa zbedne bo rzadko sie uzywaŻycie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
-

Cysiu_NS - Gaduła
No dobra, wychodzi na to, ze jak ksenony to tylko na swiatla mijania a na dlugie zwykla zarowka. I tu pytanie: Phillips +50% vision czy jakos tak swieca na bialo tak jak BlueVision czy na zolto ?
Da sie odlaczyc ringi w in.pro z ringami ? Jak zrobic aby nie swiecily ?
Da sie odlaczyc ringi w in.pro z ringami ? Jak zrobic aby nie swiecily ?
-

Jacol - Badacz tematu
ja osobiście jestem posiadaczem tych lampek: http://www.venom24.pl/golf-reflektory-c ... -7834.html i jak na razie jestem z nich zadowolony, ringi świecą białym światłem, w porównaniu do zwykłych seryjnych reflektorów dzielonych HELLI jakie posiadałem, świecą one nieporównywalnie lepiej, jakiś miesiąc temu założyłem sobie ksenon 6000k i jest bosko
nie wyobrażam sobie jazdy na zwykłych żarówkach teraz.
Co do ich wyglądu to fotka z linku w żaden sposób nie obrazuje go, to zdjęcie to kaszana
na żywo wyglądają o niebo lepiej. No i są to lampki które na pewno nie będą pasować do każdego koloru nadwozia, ja mam niebieskie autko i wydaje mi się, że to jedyny odpowiedni kolor dla tych lamp w chromie 
nie wyobrażam sobie jazdy na zwykłych żarówkach teraz.
Co do ich wyglądu to fotka z linku w żaden sposób nie obrazuje go, to zdjęcie to kaszana
na żywo wyglądają o niebo lepiej. No i są to lampki które na pewno nie będą pasować do każdego koloru nadwozia, ja mam niebieskie autko i wydaje mi się, że to jedyny odpowiedni kolor dla tych lamp w chromie 
- dawidg87
- Badacz tematu
Jacol, odłączyć możesz, ale nie masz wtedy postojowych
lepiej kupić wersje bez ringów, one mają wtedy małe postojówki wbudowane
lepiej kupić wersje bez ringów, one mają wtedy małe postojówki wbudowane
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Hey jak nie kupiłeś jeszcze tych lamp to zajżyj tutaj może coś pokombinujesz albo się podpytasz. moim zdaniem poczekaj odłóż więcej kasy i kup coś porządnego aby dawało wymagany efekt. pozdro
http://moto.allegro.pl/item485342681_la ... ro_h7.html
http://moto.allegro.pl/item485342681_la ... ro_h7.html
- Lukasz MALY
- Berbeć
Spokojnie, jeszcze za biedny jestem aby cokolwiek kupic - narazie to tylko robie wywiad gospodarczy aby znac mozliwosci i opcje. Narazie jestem za lampami FK:
Przerobilbym migacze na postojowki a ringi jakos odlaczyl tylko znowu postoje zamiast migaczow moga dziwnie wygladac w tej lampie.
Lampy ktore podales odpadaja z dwoch powodow:
- przerabianie frontu na Vento (koszty)
- zupelnie mi sie nie podobaja
Przerobilbym migacze na postojowki a ringi jakos odlaczyl tylko znowu postoje zamiast migaczow moga dziwnie wygladac w tej lampie.
Lampy ktore podales odpadaja z dwoch powodow:
- przerabianie frontu na Vento (koszty)
- zupelnie mi sie nie podobaja
-

Jacol - Badacz tematu
spoko ja też się rozglądam za lampkami ale ja to za jakimiś ciemnymi jak do mojego
[ Dodano: 2008-11-22, 22:02 ]
aha a chodziło mi o to żebyś się podpytał o podobne lampki bo te są takię ze jeszcze takich nie widziałem. może mają jakieś fajne typowo do golfa robione
[ Dodano: 2008-11-22, 22:02 ]
aha a chodziło mi o to żebyś się podpytał o podobne lampki bo te są takię ze jeszcze takich nie widziałem. może mają jakieś fajne typowo do golfa robione
- Lukasz MALY
- Berbeć