witka
mam pytanie
czy ktos montowal kiedys soczewke z innego autka w fabryczne reflektory?? chodzi mi oto ze moje autko podoba mi sie z obecnymi lampami FK BLACK z ringami ale jakosc swiecenia swiatla jest niezadowalajaca. przegladajac fora czytalem o mozliwosci zamontowania soczewki.
ktos sie kiedys w to bawil??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Zamontuj przekaźniki do tych twoich lamp. Z soczewką będzie trochę roboty.
GTD By Paweł -----> moj-golf/gt-td-ic-by-garas1-t17994.html
-

garas1 - Gaduła
na bratnim forum vwgolf.pl znalazlem fotoporady montazu soczewek w lampach golfa mk3
oto kilka fotek
lampa H1+H1:
lampy H4:
zaczynam myslec nad druga opcja gladkie szkla i xenonik
oto kilka fotek
lampa H1+H1:
lampy H4:
zaczynam myslec nad druga opcja gladkie szkla i xenonik

-

strzeliniasty - Members
Szczerze to beznadziejnie to wygląda a świeci jeszcze gorzej. Szkło musi być gładkie bo to na zdjęciach to jakaś pomyłka. Soczewka skupia światło i to szkło jeszcze raz go skupi albo rozproszy nie wiem co z tego wychodzi ale chciałbym widzieć to przy ustawianiu świateł na stacji diag. Zresztą za to dowód leci na pewno więc twoja decyzja
zmień lampy na soczewki to przynajmniej nie rzuca się w oczy jak taka samoróbka. tylko jakieś porządne soczewki
zmień lampy na soczewki to przynajmniej nie rzuca się w oczy jak taka samoróbka. tylko jakieś porządne soczewki
- oizo
ze wszystkich dostepnych na rynku zaden model mi sie nie podoba ani sonary ani in.pro a juz wogole projektoryoizo napisał(a):zmień lampy na soczewki
zdjecia ktore wkleilem to sa przyklady i dowod ze mozna jednak cos takiego dokonac a jakbys dokladniej czytal
strzeliniasty napisał(a):gladkie szkla i xenonik
-

strzeliniasty - Members
wlasnie oto sie rozbija ciagle mam w glowie pomysl zeby soczewke wlozyc w swoje obecne lampy, soczewki juz mam z BMW na H1oizo napisał(a):kasa zabojcza
-

strzeliniasty - Members
Temat stary, ale pragnę zauważyć, że przeróbki świateł są jednoznaczne z utratą homologacji na światła. Do tego takie przeróbki lubią gliniarze i może potem być problem.
Bezsensowny jest montaż soczewki + ryflowane szkło = nie do przewidzenia układ światła itp.
Co innego gładkie szkło i soczewka, można się pobawić, może świecić idealnie, ale gliniarz może się doczepić...
Bezsensowny jest montaż soczewki + ryflowane szkło = nie do przewidzenia układ światła itp.
Co innego gładkie szkło i soczewka, można się pobawić, może świecić idealnie, ale gliniarz może się doczepić...
Mirafioli
- Skaktus
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1