Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Malowanie FElg Pomoc:(:(
witam chcialbym pomalowac felgi na jasny kolor srebrny obecnie moje sa ciemne i dziwnie wyglada ja w golfie czarnym .....w jaki najtanszy sposob moge takowa rzecz dokonca czyli je pomalowac?? co sie stanie jak sam prayem pomaluje?
- przemo2008
- Czytacz
Spray to nie najlepszy pomysł jezeli chodzi o felgi , wiadomo najlepiej to bylo by oddac do zakladu gdzie by ladnie wyczyscili i pomalowali ale to co najmniej 100zl od felgi
najlepiej bylo by przygotowac je pod malowanie ladnie oczyscic kupic ewntualnie troche farby i lakieru i zagadac w lakierni czy by nie pomalowali za rozsadna cene 

-

Jony - Czytacz
jak malujecie to oprócz srebrnego lakieru używacie jakiegoś utrwalacza/utwardzacza/lakieru bezbarwnego czy czegoś w celu długotrwałego efektu??? żeby sie to nie zmywało, nie schodziło itp...
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Z tego co widziałem jak to robi znajomy (lakiernik) to najpierw malował kolorkiem a potem na wierzch lakierem bezbarwnym (bazą) i efekt był bardzo zadowalajacy 

-

Jony - Czytacz
no też mi sie wydaje że najpierw powinno sie dać kolor a później jakiś utwardzacz w postaci lakieru bezbarwnego...
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jak chcesz zrobic to metoda zrob to sam to kup podklad ze szpachlowka w sprayu Novol, kolor spray i bezbarwny lakier. matujesz felge,sikasz podkladem, gladzisz papierkiem na wode, sikasz kolor 2-3 razy i lakier bezbarwny jak zrobisz dobrze bez pospiechu to bedziesz zadowolony
-

tsubasa1982 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1