dzięki i pozdrawiamModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
Lampy mk III a`la mk IV
Witam mam pytanie posiadam lampy mk III a`la mk IV i chciałbym się dowiedzieć jaki xenon do tych lamp będzie dobry i jaki żarnik ma być do nich D2S czy D2R? proszę o rade pytam tylko z czystej ciekawości jak by mi kiedyś do głowy coś szczeliło
dzięki i pozdrawiam
dzięki i pozdrawiam- darkkrk
- Czytacz
ŻE CO?? Chyba masz gorączkędarkkrk napisał(a):D2S czy D2R
... Tam są żarówki H7 jak chcesz ksenon ładować to ładuj tylko i wyłącznie H7R!!!!! Musi być na końcu R, bo inaczej będziesz oślepiać, ale i tak prędzej stracisz dowodzik za brak soczewki. [ Dodano: 2009-01-15, 21:35 ]
Jakbyś się pytał:
A D2S D2R czym to się różni:
D2S są bez dodatkowej osłoni i są przystosowane do reflektorów soczewkowych
D2R maja specjalną osłonę żeby światło nie uciekało i nie oślepiać, są przystosowane do reflektorów bezsoczewkowych.
- DrSzpila
- Members
do lamp bez soczewki z koncowka r z soczewka koncowka s
a co to teraz moda na zabieranie dowodu za brak soczewki ?ale i tak prędzej stracisz dowodzik za brak soczewki.
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
-

Cysiu_NS - Gaduła
Z ksenonem juz jest roznie, u mnie w miescie policja juz sie nie czepia, malo tego ostatnio przeszedlem przeglad z ksenonem, za duzo juz tego jezdzi przymykaja oko byle byly dobrze ustawione i nie razilo. Przepisy niesa dokonca jasne w tej sprawie, wiec w razie wpadki da sie wykrecic wystarczy poszukac, poczytac w googlu i mozna znalesc luki prawne na temat ksenonu, lecz zawsze beda rozne wersje, najlepiej samemu byc poprostu zorientowanym. Sorki za OT Pozdrawiam
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
-

Cysiu_NS - Gaduła
darkkrk, Jak chcesz to zalezy od twojego gustu, powiem ci tak, że barwa 6000 jest leciutko błękitna, a barwa 4300 to juz normalna jak auta wyzej klasy maja. Ja mialem 6000 a teraz mam 4300 więc polecam obie barwy, a temperatura kalwina inaczej kolor zalezy od ciebie. Trzeba tylko wywiercić dziurkę z tyłu reflektora, podpiąć według instrukcji i nic wiecej
.
.- DrSzpila
- Members
• Strona 1 z 1