Klamki polo 6N

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Klamki polo 6N

Postprzez hellaflush » 25 lip 2013, o 17:06

Siema.
Chciałem u siebie wymienić w ori klamkach te uszczelki bo są strasznie postrzępione. Niestety cena jak za takie pierdoły jest dość spora, za komplet do 5d (dwie gumki na klamkę) wychodzi z przesyłka 130zł :-|

http://allegro.pl/podkladka-klamki-mnie ... 13307.html
http://allegro.pl/podkladka-klamki-wiek ... 36470.html

Pomyślałem o klamkach z polo 6N bo w tej cenie spokojnie kupię i z tego co słyszałem pasują P&P i nie ma żadnych problemów z montażem? Dodatkowo chcę sobie założyć na przód klamki tylne bez zamków ponieważ mam centralny. Jak ktoś już montował to proszę o wskazówki :P
Avatar użytkownika
hellaflush
Gaduła
 
Posty: 802
Dołączył(a): 10 maja 2012, o 17:02
Lokalizacja: 71

Klamki polo 6N

 

Postprzez michael.golf » 31 lip 2013, o 22:22

nie ma żadnego problemu z montażem klamek z polo 6N w golfie III,
pasują bez problemu a jak założysz tylne to po prostu będziesz miał klamki bez kluczyka.
zobacz w tym temacie są zdjęcia jak klamki z polo wyglądają w moim golfie.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2&start=14
michael.golf
Czytacz
 
Posty: 73
Dołączył(a): 28 lis 2008, o 02:19
Lokalizacja: pl

Postprzez Karol B. » 31 lip 2013, o 23:12

Tylko jedynym minusem jest wytarty lakier (jeśli masz wytarty pod klamkami...) od golfowych klamek, który będzie widać po założeniu z polo, bo są bardziej okrągłe...
Avatar użytkownika
Karol B.
Members
 
Posty: 1620
Dołączył(a): 30 lis 2008, o 21:15
Lokalizacja: Podlasie-BSK

Postprzez michael.golf » 31 lip 2013, o 23:19

przed założeniem klamek wystarczy spolerować drzwi pastą np."G3" albo "tempo",
ja o tym pomyślałem po założeniu a rzuca się tak w oczy tylko na zdjęciu.
michael.golf
Czytacz
 
Posty: 73
Dołączył(a): 28 lis 2008, o 02:19
Lokalizacja: pl

Postprzez deusiwo » 3 sie 2013, o 18:36

hellaflush napisał(a):Dodatkowo chcę sobie założyć na przód klamki tylne bez zamków ponieważ mam centralny.
A co zrobisz jak ci nie daj boże padnie centralny? :-P
Avatar użytkownika
deusiwo
Members
 
Posty: 1383
Dołączył(a): 9 wrz 2012, o 19:55
Lokalizacja: Wisła
Rocznik: 95
Silnik: ADZ
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Opik » 3 sie 2013, o 19:06

deusiwo, zostaje klapa :P
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez hellaflush » 3 sie 2013, o 21:53

Dokladnie :P Teraz mam bez zamków + alarm i czujnik przechyłu i spię spokojnie :mrgreen:
Avatar użytkownika
hellaflush
Gaduła
 
Posty: 802
Dołączył(a): 10 maja 2012, o 17:02
Lokalizacja: 71

Postprzez killah » 6 sie 2013, o 08:31

Opik napisał(a):deusiwo, zostaje klapa :P


A jak ktoś ma klapę od środka otwieraną? Właz od dołu jak w czołgu ?:D
killah
 

Postprzez Siw3k » 7 sie 2013, o 09:10

trza mieć dobry akus :lol: ja mam u siebie klamki bez kluczyka i klape na guziol wiec jak padnie aku to lipa by była :wstyd: ale wtedy wybiera się najtańszą szybę :lol: i heja
Moja była Golfina
Przeszłość Peugeot 406
Aktual tored MkIII
Avatar użytkownika
Siw3k
Members
 
Posty: 2181
Dołączył(a): 3 lut 2012, o 15:36
Lokalizacja: CTR
Rocznik: 2002
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez hellaflush » 7 sie 2013, o 09:22

W klapę pukniesz gumowym młotkiem to szpachla poleci i można wchodzić :mrgreen:
Avatar użytkownika
hellaflush
Gaduła
 
Posty: 802
Dołączył(a): 10 maja 2012, o 17:02
Lokalizacja: 71

Następna strona




Powrót do Stylizacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości

cron