Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
A czemu niby są nielegalne?? Bo szczerze mówiąc to pierwsze słyszę... Xenon który daje dobrą widoczność to 4300-6000 K. Więcej nie po w deszczu nic nie widać. Skoro mamy przetwornice i ogółem cały zestaw do xenonów to czemu nie możemy "legalnie" ich mieć w Golfie. Wytłumaczcie mi to chłopaki
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Procent, musisz miec regulacje swiateł i spryskiwacz na swiatła i wtedy policja ci nie jeb.... dowodu...
Tu chodzi o to ze jak będziesz jechał z bagażem to bedziesz zajebu.,,. oślepiał z naprzeciwka i dlatego tak jak napisałem wyżej regulacja świateł..
Tu chodzi o to ze jak będziesz jechał z bagażem to bedziesz zajebu.,,. oślepiał z naprzeciwka i dlatego tak jak napisałem wyżej regulacja świateł..
-

Legionista - Members
Jacol napisał(a):Legionista napisał(a):clive120, i co z tego ze nie legalny.... łatwo to obejsc dajesz spryskiwacze i silniczki regulacji i juz jest pięknie cacy... jak sie ma łeb to sie kombinuje...
Nie ma w golfie reflektorow z homolagacja na ksenonowe zrodlo swiatla wiec nie da sie tego obejsc. Chyba, ze mod helli projector, ale to jedyny wyjatek.
Tak ciezko przeczytac to co napisalem wyzej ?
Szklany klosz (lub plastikowy) ma na sobie wybite oznaczenia homologacyjne, miedzy innymi okreslajace typ zrodla swiatla. Reflektory halogenowe maja oznaczenie HCR, a ksenonowe DCR. Niektore maja oba oznaczenia. Jezeli do reflektora soczewkowego wlozysz ksenon, a ma on oznaczenie HCR to teoretycznie nie przejdziesz przegladu i policja powinna zabrac dowod rej. jesli to zauwazy.
Na nic spryski, poziomowania, akt laski prezydenta skoro nie ma homologowanego klosza.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D
kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
-

Jacol - Badacz tematu