Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
I znow zegary:0
Panowe mam sprawe wymienilem podswietlenie zegarow na niebieskie ale chcailbym tez wymienic podswietlenie w tych co pokazuja godzine i kilometry tylko jak to zrobic.Pomozecie??:)
- dmpiotr1
- Czytacz
kolego ja to robiłem u siebie w starym liczniku,po prostu rozebrałem licznik na czesci pierwsze zeby sie dostac do wyswietlaczy,wyciagłem spod wyswietlacza zielony pasek taki jak wyciagłes z gory od podswietlenia tarcz włozylem na to miejsce biały po złozeniu diode czerwona i efekt był gitara 
-

Szyszka1981 - Czytacz
jak masz starsze zegary z przed 95r to po rozebraniu zegarów musisz odkręcić śrubki z tyłu wyjąć wyświetlacz rozebrać go i tam jest zielona folia trzeba ja wymienić bądź włożyć kolorową diodę.
VW Power
-

Reiven - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Odświeżę bo mam takie pytanie: mam zegary z 94 roku na początku skali obrotka i prędkościomierza mam słupki. Jak zdejmę z nich wskazówki to nie przestawią się jakieś sprężynki napędzające czy cosik w tym stylu? Żebym nic nie musiał skalować na nowo. 

-

czechu - Czytacz
Z tym to różnie może być. Jakby udało Ci się w jakiś sposób zaznaczyć położenie wskazówek na szpilce (korektorem czy tam jakimś pisakiem) może by nie było problemów z późniejszym założeniem. Wtedy tez mógłbyś zobaczyć czy faktycznie po ściągnięciu wskazówek ośka się obraca.
A o tym podświetleniu licznika kilometrów i czasu - to z tyłu licznika są wsadzone żarówki (zwykłe świecące na biało). Zamiast nich zamontuj w innym kolorze i będzie Ci świecić inaczej. To prostszy sposób niż zabawa ze ściąganiem wskazówek.
A o tym podświetleniu licznika kilometrów i czasu - to z tyłu licznika są wsadzone żarówki (zwykłe świecące na biało). Zamiast nich zamontuj w innym kolorze i będzie Ci świecić inaczej. To prostszy sposób niż zabawa ze ściąganiem wskazówek.
-

Stealth - Members
No właśnie chcę zrobić białe podświetlenie. A sprężynka na wskazówce prędkości może być lekko naciągnięta i opierać się na tym słupku i jak zdejmę wskazówkę to sprężynka rozkręci się do zera i będzie mi zaniżać prędkość.
-

czechu - Czytacz
podepne sie pod temat i tez do tych wskazówek czy przy zmianie tarcz tzn. zalozenie innych np.białych tez trzeba sciagac wskazowki .mój golf 94r.?
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
To zależy z czego są wykonane tarcze, a także czy są zrobione tak, że da się je nałożyć bez ściągania wskazówek. Jak pisałem wyżej mam Indiglo - a dodatkowo słupki podtrzymujące wskazówki i udało mi się bez problemów nałożyć/przykleić bez ich demontażu. Trzeba sprawdzić na sucho.
-

Stealth - Members
Znalazłem taki temat http://www.golf3.pl/topics11/tarcze-w-z ... t15541.htm i zobaczem wg sposobu opisanego tam na dole tematu może się uda.
-

czechu - Czytacz
http://webmaster.helion.pl/kurshtml/kolory/kolory.htm w tej tabeli gdzie wartość dla czerwonego wynosi 0 a niebieski i zielony po 255
-

czechu - Czytacz