h1+h1 i soczewki

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

h1+h1 i soczewki

Postprzez TOMEK 84 » 30 kwi 2009, o 19:16

co o tym myslicie mam 2wa komplety lamp h1+h1 jedne przerobiłem sobie na smokeda te 2gie lampki lezą i tak myslałem zeby te co leżą przerobic na soczewke
tzn sciągnąć klosz i wstawic takie soczewki


http://moto.allegro.pl/item611328502_so ... jania.html
lub takie
http://moto.allegro.pl/item602580332_so ... 2_szt.html
albo takie
http://moto.allegro.pl/item615514817_so ... przer.html
puzniej ładnie je zamontowac zamaskowac....i pomalowac na smoked

co wy o tym myslicie??? które by były najlepsze do tej przeróbki i jak by to swieciło przy normalnym kloszu??


jesli zle wysłałem posta to przeniescie go poprawnego forum pozdro
Avatar użytkownika
TOMEK 84
Members
 
Posty: 806
Dołączył(a): 15 lip 2008, o 20:45
Lokalizacja: INOWROCŁAW :)

h1+h1 i soczewki

 

Postprzez QKi89 » 30 kwi 2009, o 21:14

a czy przypadkiem do soczewek nie jest potrzebne gładkie szkło?? ;-)
Mój Mysticblue GT - zapraszam ;-)
Avatar użytkownika
QKi89
Badacz tematu
 
Posty: 183
Dołączył(a): 19 mar 2008, o 19:53
Lokalizacja: Mielec

Postprzez Cysiu_NS » 30 kwi 2009, o 21:58

nie jest potrzebne gladkie szklo ale jezeli sam sobie wsadzisz soczewki to mozesz miec problemy z poprawym ustawieniem lamp, jest to dobry pomysl ale tez moga sie tego czepiac, znam pare osob co tak robilo i niemaja problemow z policja ani przegladami ale wlasnie byl problem z ustawieniem lamp musieli kilka razy przerabiac...
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Avatar użytkownika
Cysiu_NS
Gaduła
 
Posty: 480
Dołączył(a): 26 maja 2008, o 14:04
Lokalizacja: Nowy Sącz

Postprzez krzaku » 30 kwi 2009, o 22:29

Cysiu_NS napisał(a):nie jest potrzebne gladkie szklo

nie zgodze sie
do soczewki musi byc gladkie szklo

na vwgolf.pl jest juz kilka tematow o tym z tego co pamietam to lamp z mk2 ale jakby nie bylo mozna skozystac :P
Avatar użytkownika
krzaku
Badacz tematu
 
Posty: 288
Dołączył(a): 24 lut 2008, o 13:45
Lokalizacja: Opole

Postprzez Jacol » 30 kwi 2009, o 22:58

Soczewka potrzebuje gladkiego szkla gdyz to ona, wraz z przeslona formuje wiazke swietlna. W tradycyjnym kloszu ryflowanym, wiazke swiatla formuje wlasnie sam klosz i jego "ryflowana" budowa. Ktos kto twierdzi inaczej - no coz, nie chce go obrazac poprostu ale kilka mocniejszych slow pasowalo by w tym momencie.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D


kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
Avatar użytkownika
Jacol
Badacz tematu
 
Posty: 354
Dołączył(a): 23 lip 2008, o 22:06
Lokalizacja: no czesc

Postprzez Cysiu_NS » 1 maja 2009, o 00:30

wystarczy szklo wypolerowac w miejscu gdzie znajduje sie soczewka robiac ladne okragle kolko reszte klosza zostawic ryflowane co za tym idzie klosz nie jest kladki, gladki klosz to gladki klosz...
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Avatar użytkownika
Cysiu_NS
Gaduła
 
Posty: 480
Dołączył(a): 26 maja 2008, o 14:04
Lokalizacja: Nowy Sącz

Postprzez krzaku » 1 maja 2009, o 02:48

Cysiu_NS napisał(a):wystarczy szklo wypolerowac w miejscu gdzie znajduje sie soczewka

fakt, ale co za tym idzie miejsce gdzie pada swiatlo z soczewki musi byc gladkie
Avatar użytkownika
krzaku
Badacz tematu
 
Posty: 288
Dołączył(a): 24 lut 2008, o 13:45
Lokalizacja: Opole

Postprzez Cysiu_NS » 1 maja 2009, o 10:36

ale reszta klosz jest ryflowana i wg mnie efekt jest bardzo fajny mialem gdzies zdjecie tak zrobionej lampy na vento jak znajde to wkleje
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Avatar użytkownika
Cysiu_NS
Gaduła
 
Posty: 480
Dołączył(a): 26 maja 2008, o 14:04
Lokalizacja: Nowy Sącz

Postprzez Dziku » 1 maja 2009, o 10:39

TOMEK 84 dobry pomysł i na pewno oryginalny.
Tak jak przedmówcy mówili w miejscu soczewki wypoleruj sobie szkło,żeby światło nie było rozproszone i będzie bardzo dobrze.
Avatar użytkownika
Dziku
Gaduła
 
Posty: 677
Dołączył(a): 23 wrz 2008, o 11:49
Lokalizacja: WPR

Postprzez Imper » 1 maja 2009, o 16:07

watpie czy to zrobisz szczerze mowiac... jak to ustawisz sam tzn ze jestes dobry bezkitu :mrgreen:
Avatar użytkownika
Imper
Members
 
Posty: 1601
Dołączył(a): 4 gru 2007, o 02:30
Lokalizacja: Bydgoszcz

Następna strona




Powrót do Stylizacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości