Znalazłem na allegro folię do przyciemniania lamp, dość ciekawa i tania alternatywa...
Co o tym sądzicie?
Ktoś kupował?
Film montażowy:
http://www.youtube.com/watch?v=vX949DS6 ... re=related
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Gdyby zacząć od tego że jest to kompletnie nielegalne, to dla mnie głupie. Folia przepuszcza mniej światła, więc ktoś może nie zobaczyć jak hamujesz.
Do tego nie wiem czy masz ochotę zdzierać folię przy gliniarzach niestety dość łatwo sprawdzić czy są przyciemniane fabrycznie czy folią - po prostu widać koniec folii na lampie.
No i na koniec - największy debiliz......m to dla mnie przyciemnianie przednich lamp folią....
Wydaj te 200 zł i kup fabrycznie ciemne lampy na tył. Posiadam takie od ponad roku i zero problemów.
Do tego nie wiem czy masz ochotę zdzierać folię przy gliniarzach niestety dość łatwo sprawdzić czy są przyciemniane fabrycznie czy folią - po prostu widać koniec folii na lampie.
No i na koniec - największy debiliz......m to dla mnie przyciemnianie przednich lamp folią....
Wydaj te 200 zł i kup fabrycznie ciemne lampy na tył. Posiadam takie od ponad roku i zero problemów.
Mirafioli
- Skaktus
- Badacz tematu
Skaktus, mysisz sie pisząc ze przepuszczają mniej swiatła... ja mam folie na tylnych lampach i nie ma zadnej ruznicy w dzień tak jak i w nocy... ja np. z folią zajechałem na przegląd i nawet koleś sie nie zorientował ze jest folia
-

LukTychy - Members
Spoko, śmigaj, gorzej jak trafisz na gliniarz co się przyjrzy. Jeśli masz wybitą homologację na zewnętrz plastiku to odrazu widać że jest folia bo wybite numery są częściowo niewidoczne. I choć byś podgrzewał folię to i tak nie "opłynie" ona wybitej homologacji.
Po 2 skoro folia jest przyciemniona część światła blokuje i nie ma zmiłuj się, zawsze światła jest mniej.
Po 2 skoro folia jest przyciemniona część światła blokuje i nie ma zmiłuj się, zawsze światła jest mniej.
Mirafioli
- Skaktus
- Badacz tematu
Skaktus, chyba troszke dramatyzujesz niektóre auta na forum łamią conajmiej 3 strony kodeksu i co z tego nikt sie nie przejmuje
Co do foli to dobrze to wyszło na tej corolli dobra folia nie jest zła i daje lepsze efekty niz np farba motip która jak nierówno sie nałoży po zapaleniu lampy wyglada tragicznie
Co do foli to dobrze to wyszło na tej corolli dobra folia nie jest zła i daje lepsze efekty niz np farba motip która jak nierówno sie nałoży po zapaleniu lampy wyglada tragicznie
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
e tam przepisy
ja planuję sobie lekko przyciemnić kierunkowskaz w swoich gt look i będę miał prawie hbm
. Wszystko można tylko z głową, stopu np. nie będę przyciemniał bo i po co 
ja planuję sobie lekko przyciemnić kierunkowskaz w swoich gt look i będę miał prawie hbm
. Wszystko można tylko z głową, stopu np. nie będę przyciemniał bo i po co 
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
-

e2 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
e2 napisał(a):ja planuję sobie lekko przyciemnić kierunkowskaz w swoich gt look i będę miał prawie hbm
Ja też o tym myślałem. Czarna folia czy czerwona?

-

Robertuss - Members
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.8 AQD
- Paliwo: PB+LPG
jeszcze nie wiem, pewnie czarna 

Moje mk3
-

e2 - Members
- Nadwozie: 3-drzwiowe
W tej kwestii jestem ciemny więc mi podpowiedzcie: folia do lamp to ta sama co do szyb?
Jeśli tak to jaki odcień wybrać żeby nie wyszły zbyt ciemne?
http://images50.fotosik.pl/303/f36576b3256b25d9.jpg
Jeśli tak to jaki odcień wybrać żeby nie wyszły zbyt ciemne?
http://images50.fotosik.pl/303/f36576b3256b25d9.jpg
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
Ja próbowałem obklejać clki i powiem tak może mistrzem nie jestem ale na filmikach to się wydaje proste mi się jednak nie udało dałem sobie spokój może tobie się uda odemnie taka rada dobrze było by gdzieś przykręcić lampe żeby była nie ruchomo bo tak to wątpie żebyś coś zdziałał. 

-

dadi321vw - Badacz tematu