Witam,zabieram sie do przyciemnienia blend i kierunków i mam pytanie czym lepiej to zrobić sprayem czy okleić folią? co da lepszy efekt? Czy może to bez różnicy a folia to opcja dla leniwych? bo wiadomo ze nie jest tyle pracy z tym jak w przypadku sprayu
Prosze o odpowiedzi
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
zależy jaki sprej, jaka folia. Generalnie i jednym i drugim sposobem fajnie przyciemnisz lampy, przy folii musisz się postarać żeby nie było załamań nigdzie a przy spreju żeby nie było zacieków. Ot, cała filozofia
Licz się tylko z tym że takie kierunki będą gorzej widoczne w dzień
Licz się tylko z tym że takie kierunki będą gorzej widoczne w dzień
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ja jestem za folią tak jak Opik napisał, w razie czego zrywasz i mar ori
dlatego ja u siebie wybrałem folię. Na allegro jest tego masa i dobra jakościowo.
dlatego ja u siebie wybrałem folię. Na allegro jest tego masa i dobra jakościowo.-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Do blend i kierunków to folia
Są to proste powierzchnie, nie ma jakis super załaman da sie bez problemu oblekic i nie ma zagięc itp. U mnie na przeglądzie sie nie czepili tego, przeszło bez problemu.
Co do sprayu, to ja załuje ze tylne lampy folią zrobiłem bo strasznie mi to wyszło, za dużo zagięć. Na blendy folia jak najbardziej !
Są to proste powierzchnie, nie ma jakis super załaman da sie bez problemu oblekic i nie ma zagięc itp. U mnie na przeglądzie sie nie czepili tego, przeszło bez problemu.
Co do sprayu, to ja załuje ze tylne lampy folią zrobiłem bo strasznie mi to wyszło, za dużo zagięć. Na blendy folia jak najbardziej !
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
-

pawelus6 - Gaduła
- Rocznik: 0
- Silnik: Dziala
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Nie piszcie o policji, teraz już nawet nowe samochody mają czarne lampy montowane seryjnie.
A co do przyciemniania folią. Swego czasu przyciemniłem, ale bardzo ciężko jest tak wyciągnąć folię, żeby nie było zmarszczek. Suszarka, opalarka, czy nawet gorący bąk po kebabie nie pomoże. A w takie szczelinki i zmarszczenia lubi sobie wejść kurz, piach i inny syf, co skrajnego choleryka takiego jak ja bardzo denerwuje. Jeżeli miałbym doradzić to spray. Ale nie lepiej wydać stówkę na komplet FER-owskich blend i kierunków?
A co do przyciemniania folią. Swego czasu przyciemniłem, ale bardzo ciężko jest tak wyciągnąć folię, żeby nie było zmarszczek. Suszarka, opalarka, czy nawet gorący bąk po kebabie nie pomoże. A w takie szczelinki i zmarszczenia lubi sobie wejść kurz, piach i inny syf, co skrajnego choleryka takiego jak ja bardzo denerwuje. Jeżeli miałbym doradzić to spray. Ale nie lepiej wydać stówkę na komplet FER-owskich blend i kierunków?
-

PrzemkoXVI - Members
PrzemkoXVI, nie wiem czy zauważyłeś różnice... nowe samochody mają ciemne lampy ale w ŚRODKU, klosz jest idealnie przejrzysty. W takim wypadku możesz wszystko poza odbłyśnikiem w środku zasrać końskim plackiem a i tak jakość świecenia będzie świetna. Przyciemniając z zewnątrz folią osłabia się strumień światła i nie ma siły żeby było inaczej.
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1