Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Zmiana turbo kkk14
Witam Kupiłem turbinę kkk14 bo moja kkk 03 już ma spore luzy i olej puszcza dzisiaj walczyłem w garażu do upadłego i z żadnej strony nie mogę podejść ktoś mi polecił z kanału ale tam nie ma miejsca zeby cokolwiek zrobić ,, planuje ściągnąć kolektor ssący i potem wydechowy .. tylko boje się urwać czegoś .. co byście mi polecili ? ma ktoś jakieś fotki co i jak ? czy kupić uszczelkę i przy okazji uszczelniacze i głowice ściągać?
"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
- kostek678
- Czytacz
Żadnej głowicy nie ściągaj, ściągnij kolektor ssący, odkręć kolektor wydechowy wraz z turbiną no i powrót oleju oraz przewód olejowy.
Co do uszczelek to po ściągnięciu proponuje kupić nowe dobrej jakościowo firmy i pouszczelniać jak nalezy
Co do uszczelek to po ściągnięciu proponuje kupić nowe dobrej jakościowo firmy i pouszczelniać jak nalezy
-

k0la - Badacz tematu
no tak ale nie wiem jaka sytuacja jest z śrubami mocującymi kolektor lubią się urywać
"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
- kostek678
- Czytacz
mam podobne pytanie ale.. chodzi mi juz o sam montaż turbo.. czytałem ze trzeba je zalać olejem.. jest to konieczne? nie powinna turbinka sama zassać oleju?
Trzeba zalać aby na początku wirnik na sucho nie chodził.
[ Dodano: 2012-06-04, 23:02 ]
kostek678 napisał(a):no tak ale nie wiem jaka sytuacja jest z śrubami mocującymi kolektor lubią się urywać
Dużo WD, zarezerwuje sobie cały dzień na psikanie i nic się nie urwie. Ważne abyś miał duży wybór konkretnych kluczy, wtedy jest łatwiej

- Matiuas
- Badacz tematu
No panowie nic się nie urwało na dodatek pomalowałem sobie kolektor ssący podkładem żeby ładnie wyglądał miałem spoczątku problemy z dojściem ale udało się uszczelki kupiłem lepszej jakości ... dobrze ze kolega poruszył temat oleju w turbo bo zapewne bym coś zatarł właśnie wracam z garażu i nie przykręciłem na dole spływu wiec jutro napełnię turbo ... jak zapytałem mechanika o koszt takiej wymiany rzucił 150zł wiec zaoszczędziłem
jak ktoś ma pytania pisać mogę doradzić co i jak
[ Dodano: 2012-06-05, 06:00 ]
.... zapomniałem zapytać jak zalać turbo olejem ?
użyć strzykawki ?
jak ktoś ma pytania pisać mogę doradzić co i jak
[ Dodano: 2012-06-05, 06:00 ]
.... zapomniałem zapytać jak zalać turbo olejem ?
użyć strzykawki ?"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
- kostek678
- Czytacz
• Strona 1 z 1