Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
zmiana sprzęgła aaz
planuje wymienić sprzęgło bo autko ledwo jedzie ,, czy ma ktoś jakieś foto porady ? co i jak ? krok po kroku ..
"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
- kostek678
- Czytacz
Ja u siebie wymieniałem tylko to 1,9D 1YPotrzebne ci jest napewno
-kanał
-Dobry zestaw kluczy
-dwa podnośniki albo jeden a drugi jakiś pniaczek żeby cały przód był w gorze
-stawniak żeby od spodu był trzymany silnik
-klucze imbusowe z przedłużką aby odkręcić pół osie
hhmmm co i jak
odpinasz klemę plusową (+) od aku i rozrusznika wyciągasz rozrusznik podnosisz przód autka do góry sciagasz koła wykręcasz pół osie,odpinasz linkę sprzęgła,wyciągasz dzwigienki zmiany biegów,i juz po kolei odkręcasz śruby,mocowania poduszki i od silnika
Mam pare fotek jak to robilem ale na razie nie moge dodac
Jeżeli coś nie dopisałem to mnie poprawcie
-kanał
-Dobry zestaw kluczy
-dwa podnośniki albo jeden a drugi jakiś pniaczek żeby cały przód był w gorze
-stawniak żeby od spodu był trzymany silnik
-klucze imbusowe z przedłużką aby odkręcić pół osie
hhmmm co i jak
odpinasz klemę plusową (+) od aku i rozrusznika wyciągasz rozrusznik podnosisz przód autka do góry sciagasz koła wykręcasz pół osie,odpinasz linkę sprzęgła,wyciągasz dzwigienki zmiany biegów,i juz po kolei odkręcasz śruby,mocowania poduszki i od silnika
Mam pare fotek jak to robilem ale na razie nie moge dodac
Jeżeli coś nie dopisałem to mnie poprawcie
-

kamilkol20 - Czytacz
lipa z kanałem ... chyba ściągne pas przedni i wtedy wytargam jakoś ... 

"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
- kostek678
- Czytacz
tak też się da nawet łatwiej powiem tobie tylko nie zapomnij pod silnik podstawić klocek czy coś bo jak odkręcisz rozrusznik to ci spadnie całość i może być problem to podnieść i nie zapomnij obrobić śrubek od półosi
dosyć często się to zdarza początkującym a winą jest to że nie było wyczyszczone albo klucz dobrze nie wszedł naprawdę zwróć szczególną uwagę przy odkręcaniu tych śrubek i pamiętaj o tym że jak będziesz wkręcał nowe sprzęgło to musi być po środku bo inaczej będzie trudno wsadzić skrzynię
dosyć często się to zdarza początkującym a winą jest to że nie było wyczyszczone albo klucz dobrze nie wszedł naprawdę zwróć szczególną uwagę przy odkręcaniu tych śrubek i pamiętaj o tym że jak będziesz wkręcał nowe sprzęgło to musi być po środku bo inaczej będzie trudno wsadzić skrzynię

-

Pozor - Members
• Strona 1 z 1