Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
złe wartości na Vagu prosze o pomoc
Podłączyłem sobie mojego golfa silnik 1Z. Chce zaznaczyć że wtryskiwacze są od 110 założone. W grupie 1 w boku dawka paliwa na rozgrzanym silniku wartości są od12-15 mg. według tabele jakie znalazłem ma niby być 3-9. Pytam bo nie wiem czy to nie przez te wtryskiwacze. Drugie pytanie dotyczy bloku pomiarowego 3 dotyczącego zasysanego powietrza ja mam 2850 w jednej grupie i 3500 w drugiej grupie. Czy przepływomierz do wymiany czy da się wyczyścić. Po za tym nie kopci wydaje mi się że dobrze przyśpiesza. Zauważyłem minimalny wzrost paliwa. Proszę o rade
- kj16
- Berbeć
Z racji wymiany wtryskiwaczy na większe to logiczne że dawka paliwa będzie większa. Co do powietrza niech się wypowiedzą znawcy
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
grupie 1 w boku dawka paliwa na rozgrzanym silniku wartości są od12-15 mg.
Zbyt mala dawka.
kj16 napisał(a):3 dotyczącego zasysanego powietrza ja mam 2850 w jednej grupie i 3500 w drugiej grupie.
Chyba dodales jedno zero i sprawdzales to na postoju.
Sprawdz w czasie jazdy 03 razem z 08 i 011
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
kj16 napisał(a):nie pomyliłem zera tyle własnie mam.
Zapomniales o przecinku wiec jest o jedno zero za duzo. 285.0 dokladnie masz.
Tak duza roznice w dawce paliwa mozesz jedynie skorygowac mechanicznie "stukajac w nastawnik". Trzeba czape poluzowac i lekko puknac. Na forum golfa byl opis w ktora strone puknac.
Zamiast przejmowac sie wartosciami, ktore wskazuje przeplywka na postoju (praca EGR) to zerknij na basic settings grupa 000 i pozycje 2, TDI timing. Nie napisales z jakiej 110tki zalozyles wtryskiwacze.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
- Bradley
- Fanatyk
mam vaga 4,9 ściagnąłem go z netai nie moge właczyc grupy 000 ale jesli pod pozycją 2 jest kąt wtrysku to była wartość 132. nie wiem od jakiego silnika mam wtryskiwacze odczytam numery z nich to bede wiedział. Mam rozumiec ze kat wtrysku zalezy od rodzaju wtryskiwaczy. 110 konne miałe różne katy wtrysku? A co to zera to nie widziałem tam ani kropki ani przecinka wiec nie wiem kolega ma vw tool to porównam te wartości. Dzieki za pomoc Bradley i prosze o jakies korekty które musze zrobic
- kj16
- Berbeć
kj16, ustaw kąt wtrysku, bo 132 to za dużo, ustaw 45-55
moje nowe GTI TDI 20 JAHRE http://www.golf3.pl/topics2/vw-golf-iii ... t21576.htm
- golfer_1984
- Czytacz
• Strona 1 z 1