Zacina się zawór utrzymujący ciśnienie w pompie.

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Zacina się zawór utrzymujący ciśnienie w pompie.

Postprzez karp » 6 lis 2014, o 23:15

Dowiedziałem sie że coś takiego sie u mnie dzieje.
Moje pytanie do osób które lepiej oarniaja temat.
Gdzie sie on znajduje ? Gdzie kupić nowy? Jak go wymienić ?
Z góry dzięki
karp
Badacz tematu
 
Posty: 198
Dołączył(a): 14 paź 2012, o 22:52
Lokalizacja: Kartuzy

Zacina się zawór utrzymujący ciśnienie w pompie.

 

Postprzez Pozor » 9 lis 2014, o 11:49

zaworek ten jest z tyłu masz tu foto Obrazek u ciebie jak widziałem masz pompę z takim śmiesznym regulatorem , to od razu jak będziesz to robił to wywal ten zaworek , i zmień też ciśnieniowy , polecam poszukać dołu pompy od tdi tam wtedy będziesz miał te graty i ewentualnie sobie kiedyś będziesz mógł na 10 mm przerobić :hyhy:
Avatar użytkownika
Pozor
Members
 
Posty: 1424
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 17:24
Lokalizacja: GST (Kaliska)

Postprzez karp » 9 lis 2014, o 21:16

narazie bym sam zaworek wymienił żeby auto naormalnie funkcjonowało. Gdzie można kupić nowy ?
Dużo rarytasów do MK3 I Vento na bierząco publikowane :
https://www.facebook.com/autoczesciuzywanekartuzy
karp
Badacz tematu
 
Posty: 198
Dołączył(a): 14 paź 2012, o 22:52
Lokalizacja: Kartuzy

Postprzez Pozor » 9 lis 2014, o 23:15

oj nie wiem zapytaj w sklepie motoryzacyjnym czy w aso czasem nie ma lub jakiegoś zamiennika
Avatar użytkownika
Pozor
Members
 
Posty: 1424
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 17:24
Lokalizacja: GST (Kaliska)

Postprzez karp » 12 lis 2014, o 06:58

a jak sie to wyjmuje ?
Dużo rarytasów do MK3 I Vento na bierząco publikowane :
https://www.facebook.com/autoczesciuzywanekartuzy
karp
Badacz tematu
 
Posty: 198
Dołączył(a): 14 paź 2012, o 22:52
Lokalizacja: Kartuzy

Postprzez Pozor » 13 lis 2014, o 15:23

albo musisz rurkę na wzór tego zaklepać i jakoś odkręcić , albo jak ja , bodajże 10 kluczyk pod kątem do popuszczenia , a potem na prosto odkręcałem :mrgreen: heh trik z kluczem to trudna sztuka ale jakoś się da
Avatar użytkownika
Pozor
Members
 
Posty: 1424
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 17:24
Lokalizacja: GST (Kaliska)

Postprzez karp » 13 lis 2014, o 20:15

nie zapowietrzy sie od tego pompa ?
Dużo rarytasów do MK3 I Vento na bierząco publikowane :
https://www.facebook.com/autoczesciuzywanekartuzy
karp
Badacz tematu
 
Posty: 198
Dołączył(a): 14 paź 2012, o 22:52
Lokalizacja: Kartuzy

Postprzez witboy » 14 lis 2014, o 21:59

pompa moze i zapowietrzy ale jak masz sprawny rozrusznik i aku to ile z 5sek krecenia przy zmianie tego? ja chyba wczoraj czy przedwczoraj bawilem sie dynamicznym i musialem w 2 strone walic bo przedobrzylem hehe :]

a z odkreceniem jak juz pisano ja mam dluga 10 i kontruje oczko jakims srobokretem jeden szybki ruch i gotowe :d tylko problem jak omcknie :cry: dla dloni problem ;-)
Avatar użytkownika
witboy
Ekspert
 
Posty: 1914
Dołączył(a): 28 sie 2011, o 22:55
Lokalizacja: płock
Rocznik: 1993
Silnik: aaz
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez karp » 16 lis 2014, o 18:13

Raz odkreciłem przewód paliwowy do wymiany świec żarowych przykreciłem spowrotem to tak długo kręciłem az aku padło ze dobre pół minuty a ropki nie zaciagnoł. Odałem do pompiarza i jakoś to zrobił.
Dużo rarytasów do MK3 I Vento na bierząco publikowane :
https://www.facebook.com/autoczesciuzywanekartuzy
karp
Badacz tematu
 
Posty: 198
Dołączył(a): 14 paź 2012, o 22:52
Lokalizacja: Kartuzy

Postprzez Pozor » 18 lis 2014, o 11:06

ja teraz cały weekend walczyłem z pompą i też się diablica zapowietrzyła aku chyba z 2 razy się rozładowało , no to wziąłem przewód zasilający i zassałem paliwo aż do gumowego kolanka, potem w gumowym kolanku zacisnąłem kombinerkami i przykręciłem , i odpowietrzanie miałem z głowy :mrgreen:
Avatar użytkownika
Pozor
Members
 
Posty: 1424
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 17:24
Lokalizacja: GST (Kaliska)

Postprzez karp » 18 lis 2014, o 19:33

Obrazek
a gdyby takim czyms zacisnac przewody przed pompa sama nie powino dojsc do zapowietrzenia raczej
Dużo rarytasów do MK3 I Vento na bierząco publikowane :
https://www.facebook.com/autoczesciuzywanekartuzy
karp
Badacz tematu
 
Posty: 198
Dołączył(a): 14 paź 2012, o 22:52
Lokalizacja: Kartuzy

Postprzez Pozor » 22 lis 2014, o 23:35

no ja miałem kombinerki :hyhy:
Avatar użytkownika
Pozor
Members
 
Posty: 1424
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 17:24
Lokalizacja: GST (Kaliska)

Następna strona

- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości