Witam Pany. Mam pytanie a najlepiej prosbe o link do porady jak wymienic ten uszczelniacz na wale od strony paskow. Ile cos takiego moze kosztowac u mechanika ?
silnik 1.9 TDI 90 KM 1Z
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wymiana uszczelniacza-simeringu na wale
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Kolego problemu nie ma. Zdejmujesz paski, rozpinasz rozrzàd,odkręcasz koła , jedno pasowe drugie z rozrządu. No i tą osłone plastykową. Potem masz wszystko na górze już. Odkręcasz chyba 6 śróbek szóstek i podwarzasz taki kołnierz gdzie siedzi simering. Wybijasz stary , wkładasz nowy dajesz ten kołnierz na silikon lub na nową uszczelke i składasz po koleji. Ź tym że teraz muśisz ustawić rozrząd. I po robocie. 

-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
a wiec wybralem latwiejsze rozwiazanie z uwagi ze mam drugiego golfa + inne auta.
daje golfa do zaprzyjaznionego mechanika i on za ok 500 zl za wszystko robi :
-wymiana simeringu na wale
- wymiana rozrzadu
-wymiana uszczelki filtra oleju
-wymiana uszczelki uszczelki miski olejowej jak bedzie potrzeba,
daje golfa do zaprzyjaznionego mechanika i on za ok 500 zl za wszystko robi :
-wymiana simeringu na wale
- wymiana rozrzadu
-wymiana uszczelki filtra oleju
-wymiana uszczelki uszczelki miski olejowej jak bedzie potrzeba,
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
Za 500 zł?
fajny znajomy hehehe praktycznie wszystko za jedną robotą.Chyba że w tej kasie są koszty części .
fajny znajomy hehehe praktycznie wszystko za jedną robotą.Chyba że w tej kasie są koszty części .-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
no wiadomo ze czesci tez sa wliczone
robocizna 200 reszta to czesci
robocizna 200 reszta to czesciAktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
• Strona 1 z 1