Witam
Wymieniłem wczoraj świece żarowe w moim golfiku 3 1,9td i mam nietypowy problem....
Przy wymianie musiałem odkręcić metalowe przewody od wtrysków, bo jak wiadomo dojście do świec żarowych za pompą wtryskową jest troszkę trudne...ale udało się...
Poskręcałem wszystko, odpowietrzylem silnik żeby zapalił... no i podniosły mi się obroty jałowe o jakieś 100obr/min.
Pytanie dlaczego przed wymianą świec i odkręceniu przewodów obroty jałowe utrzymywały się ok 900obr/min a teraz podskoczyły na 1000obr/min???
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Rozgrzej silnik do temperatury roboczej to obroty spadną.
GTD By Paweł -----> moj-golf/gt-td-ic-by-garas1-t17994.html
-

garas1 - Gaduła
slawek5t napisał(a):Masz TD wiec tam chyba jest śruba zderzakowa do regulacji jałowych ?
Ta pionowa ze sprezynką to jest od ssania.
Sławek masz racje ta pionowa śróbka jest od ssania ręcznego co masz w kabinie pod włącznikiem światweł.
Jak patrzysz od góry na pompe to widzisz tam taka śróbke z dwoma nakrętkami jedna jest do kontrowania a dróga do regulacji
bardzo prosto sie reguluje te obroty powinieneś dać rade tylko go wczesniej zagrzej do temp roboczej
powodzenia
[ Dodano: 2012-02-06, 16:53 ]
Pozwoliłem sobie zapozyczyć zdięcie od Dzikuvip
Tą śróbke masz zaznaczoną czerwonym niby kółkiem

-

krysek0309 - Badacz tematu
Byłem dziś u mechanika i pokręcił śrubką gdzie wskazuje czerwona strzałka - nie wiem czy dobrze zrobił,ale obroty spadły na 900obr/min.
Co wy na to?
Golfik na przyśpieszeniu nie stracił....
Mam nadzieje że przez tą regulację pompa nie padnie....
Co wy na to?
Golfik na przyśpieszeniu nie stracił....
Mam nadzieje że przez tą regulację pompa nie padnie....

- koza33
- Berbeć