Wymiana silnika

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Wymiana silnika

Postprzez pawelus6 » 22 paź 2012, o 19:22

Witam Panie i Panów :)
Mam pytanie odnosnie wymiany silnika
Otóż mój AAZ szlag trafił, korbowód poszedł, ogolnie cały silnik sie juz nie nadaje do uzytku.
Szukajac po internecie silnikow cieżko znaleźć AAZ.

Tutaj mam pytanie, czy jeżeli kupie blok silnika, bez osprzętu (np. z wersji TDI 90km) ale bez osprzetu, sam blok silnika, to czesci typu pompa paliwa, wody, alternator, turbina itp z AAZ podejdą?

Mogłby mi ktoś wyjaśnic na czym polegaja dokładne roznice miedzy silnikami?

Czy te silniki miały jakieś różnice w budowie bloku silnika?


Bo jeżeli znaczącej różnicy nie ma, to najtaniej kupić silnik SDI i poprostu cały dolot mu założe z AAZ. Czy ten plan ma sens?
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
Avatar użytkownika
pawelus6
Gaduła
 
Posty: 575
Dołączył(a): 17 cze 2012, o 18:49
Lokalizacja: Śląsk, Knurów
Rocznik: 0
Silnik: Dziala
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Wymiana silnika

 

Postprzez Paweu » 22 paź 2012, o 19:34

pawelus6 napisał(a):Szukajac po internecie silnikow cieżko znaleźć AAZ.


kiepsko szukasz... http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... lf+III+aaz
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4281
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez pawelus6 » 22 paź 2012, o 19:46

W sumie dzięki, ale patrzyłem w szczegółności na śląsk.
A jeżeli różnicy w silnikach nie ma to tylko zamienie osprzęt i to idealnie AAZ kupiony nie musi byc.
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
Avatar użytkownika
pawelus6
Gaduła
 
Posty: 575
Dołączył(a): 17 cze 2012, o 18:49
Lokalizacja: Śląsk, Knurów
Rocznik: 0
Silnik: Dziala
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Paweu » 22 paź 2012, o 19:52

popytaj na forum...może ktoś z twojego rejony ma na sell
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4281
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez k-m-r1 » 23 paź 2012, o 07:10

pawelus6, a może AFN kompletny z osprzetem mam ?
zalerzy mi by sprzedac bo kase potrzebuje
wiecej na pw
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław


- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości