. Jak na razie, w pełni seria pod maską, mam okazję również nabyć turbinę z silnika o mocy 110KM i dołożyć do swojego zestawu, czy wymiana samej turbiny wpłynie na moc samochodu? I jeżeli tak, to w jakim stopniu
. Z góry dzięki za odpowiedzi.Moderator: Moderator
. Jak na razie, w pełni seria pod maską, mam okazję również nabyć turbinę z silnika o mocy 110KM i dołożyć do swojego zestawu, czy wymiana samej turbiny wpłynie na moc samochodu? I jeżeli tak, to w jakim stopniu
. Z góry dzięki za odpowiedzi.
wtedy można troche wycisnąć z tego silniczka 
pompe jednak wolalbym zachowac ta konkretna, gdyz ta, na ktora chce wymienic niedawno przeszla regeneracje
do niej moge zamontowac boostpin z mk2 i powinno byc lepiej. Nad opcjami do turbo jeszcze sie zastanowie. Mam jeszcze dwa pytanka, mianowicie czy po zmianie pompy w tym silniku konieczna jest wizyta u pompiarza w celu regulacji i ogolnie jej ustawienia? Czy mozna z tym pokombinowac tak, zeby jej nie zajechac? A drugie pytanie dotyczy MBC, w jakim przedziale cenowym bylbym w stanie wprowadzic system do autka?
!
, nawet mając porobione znaki wypadało by ustawić kąt wtrysku bo idealnie tego nie zrobisz
i to tyle co do ustawiania, więc konkretnie to obejdzie się bez pompiarza poza tym wg mnie jeśli pompa była regenerowana dajmy na to w zakładzie specjalizującym się w tego typie usług to powinni taką pompe pozniej sprawdzić sami na stole
, ale kąt wtrysku to pewnie w jakimś warsztacie by ustawili Tobie zegarem . Sam MBC kupisz w granicy 80zł z wysyłką , do tego manometr ewentualnie znaleźć zestaw MBC z manometrem , ale myśle ze całość to koszt do 110 zł max 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości