Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
wymiana plynu
ile miesci sie plynu w chlodnicy? 1.9 tdi 94 r
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
-

reset1990 - Czytacz
Golfik1986 napisał(a):kolo 4
Troszke za mało 4litry...
Cały układ ma okolo 6.5litra ale na pewno wszystko Ci nie zleci
Wszystko zalezy ile plynu wyleci, ktorym wezem bedziesz spuszczał (najlepiej tym najniżej)... Przygotuj sobie okolo 5/6litrów, nalej do pełna, przejedz sie troszke i sprawdz czy nie trzeba dolać...
-

K@mil - POMOCNIK

Kamil ma racje .
Ja spuszczałem dolnym wezem od chlodnicy. Pewnie nie zleciało wszystko a i tak wlałem OKOŁO 6 l (plus minus 0.5litra).
Lej powoli przez zbiorniczek. Jak bedzie poziom to odpal auto na odkreconym korku i dolewaj az bedzie odpowiednia ilość. Potem przejedź sie i skontroluj stan.
Ja mam nalane ciut niżej niż MAX. Gdy auto rozgrzane to podejdzie do MAX i tak stoi. Wiec ok
Ja spuszczałem dolnym wezem od chlodnicy. Pewnie nie zleciało wszystko a i tak wlałem OKOŁO 6 l (plus minus 0.5litra).
Lej powoli przez zbiorniczek. Jak bedzie poziom to odpal auto na odkreconym korku i dolewaj az bedzie odpowiednia ilość. Potem przejedź sie i skontroluj stan.
Ja mam nalane ciut niżej niż MAX. Gdy auto rozgrzane to podejdzie do MAX i tak stoi. Wiec ok

Mój golfik
-

slawek5t - Members
no wlasnie bez przesadyzmu kamilu 2 razy wymienialem w tdiku i zawsze 5tka mi stykla i cos zostalo a spuszczalem wezem dolnym od chlodnicy
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
Ja spuszczałem dolnym i musiałem kupić butle 5litrów i jedną małą 1.0l. Cos tam zostało więc weszło ok 5.5l.
Nie wazne
Niech kupi 6.0 l i jak zostanie to będzie na poźniej. Litr kosztuje do 10 zł więc.....
Gorzej z paliwem bo dochodzi do 5 i pół złotego, a na litrze nie zajedziemy aż tak daleko
Nie wazne
Niech kupi 6.0 l i jak zostanie to będzie na poźniej. Litr kosztuje do 10 zł więc.....
Gorzej z paliwem bo dochodzi do 5 i pół złotego, a na litrze nie zajedziemy aż tak daleko

Mój golfik
-

slawek5t - Members
slawek5t napisał(a):Gorzej z paliwem bo dochodzi do 5 i pół złotego, a na litrze nie zajedziemy aż tak daleko
poza tematem
masz klekota znajdz sobie dostawce i kupujesz za 3,5 lub 4 i dalej jezdzisz taniej 
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
Golfik1986 napisał(a):slawek5t napisał(a): masz klekota znajdz sobie dostawce i kupujesz za 3,5 lub 4 i dalej jezdzisz taniej
nie tak łatwo od TAK załatwić lewą rope
Ale potwierdzam można ... przy cenach na stacji 5.20~
Płaciłem za litr 4.10- 4.20 .
Moze wiecie ile grozi za czerwoną ? [ wiem nie w temacie xD ]
- MTi
- Badacz tematu
za orenżade zapłaciłem 270zł mandatu,a bieganiny po urzędach celnych (bo oni mnie zatrzymali) i po policji to szkoda pisać,za bio diesla płaciłem 3zł ale się urwało bo ceny podskoczyły na CPNie i teraz koleś wozi ON za 3.5.Więc lepiej złapać jakieś żródełko
niż przepłacać na stacjach
niż przepłacać na stacjach- blabson
- Czytacz