Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wymiana filtra paliwa POMOCY!!!
podczas jazdy mój golfik raz szarpie do przodu raz do tyłu słyszałem ze to spowodowane jest wodą którą przepuszcza filtr paliwa. kupiłem ten filtr i teraz nie wiem jak go poprawnie wymienić zeby nie zapowietrzyć całego układu prosze o pomoc z góry dziękuje!!
- jarek
- Berbeć
wymiana jest bardzo prosta, dasz rade
najpierw pozdejmuj odpowiednie zawleczki przy starym filtrze, zalej nowy filtr ropka i wmontuj nowy filtr, nie pomyl rurek
powodzenia
najpierw pozdejmuj odpowiednie zawleczki przy starym filtrze, zalej nowy filtr ropka i wmontuj nowy filtr, nie pomyl rurek
powodzenia
mój były Variant TDI
moj-golf/moje-mk3-variant-t11410.html
moj-golf/moje-mk3-variant-t11410.html
-

ksenonn - Czytacz
W benzynowych to "pikuś" bo pompa elektryczna napompuje sama, kłopot i konieczność starannego zalania filtra paliwem (a najlepiej też strzykawką rurki ssącej do pompy) - to jest w Dieselkach!
-

Zico63 - Members
cześć. ja dzisiaj też wymieniałem filtr i nawet go najpierw nie zalewałem ropką tylko od razu podłączyłem i zapaliłem silnik. no i bez problemu sam sobie poradził z powietrzem w układzie paliwowym no i teraz śmiga bez problemu. 

GOLF THE BEST
!!!!!
!!!!!- maniek87r
- Czytacz
-

kapela20 - Czytacz
Mam podobne objawy. na luzie wchodzi na pełne obroty (chodz przed chwilą miał tak że ciężko mu to szło i po przekroczeniu 3000 nagle but i wszedł do końca) tak czy inaczej mocy brak i do od samego początku do końca. Jak tylko poczytałem że to może być wina filtra, zakupiłem wymieniłem i dalej to samo..
Pomocy!!
Ps. A spotkał się ktoś może że to był przepłtwomież?
Pomocy!!
Ps. A spotkał się ktoś może że to był przepłtwomież?
-

wayza - Berbeć
• Strona 1 z 1