Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wykres trakcyjny
Witam...Mam problem ze znalezieniem wykresu trakcyjnego do golfa 3 1.9D. Szukałem już prawie wszędzie i nikt nie jest mi w stanie pomóc. Jeśli jest możliwość to proszę o odpowiedź jeśli ktoś posiada. Pozdrawiam.
-

Krisu - Berbeć
Krisu,
kolego, takie wykresy to ja w technikum robiłem na podstawie mocy silnika, momentu obrotowego, oporów powietrza, oporów toczenia w zależności od podłoża, to wszystko przeliczane dla każdego biegu, do tego właśnie były liczone przyspieszenia na każdym biegu i zdolność pokonywania wzniesień - to była moja praca dyplomowa...tylko że ja robiłem to dla dwóch samochodów jednocześnie w celu porównania...i nie były to golfy więc trzeba to niestety samemu zrobić
tu masz wykres dla silnika 1,9 D 70KM w PEUGEOT 306 dla porównania

kolego, takie wykresy to ja w technikum robiłem na podstawie mocy silnika, momentu obrotowego, oporów powietrza, oporów toczenia w zależności od podłoża, to wszystko przeliczane dla każdego biegu, do tego właśnie były liczone przyspieszenia na każdym biegu i zdolność pokonywania wzniesień - to była moja praca dyplomowa...tylko że ja robiłem to dla dwóch samochodów jednocześnie w celu porównania...i nie były to golfy więc trzeba to niestety samemu zrobić
tu masz wykres dla silnika 1,9 D 70KM w PEUGEOT 306 dla porównania

-

mani51 - Members
Witam. Zrobię odkop. A posiada ktoś wykresik momentu obrotowego do silniczka 1.9D 1Y? Bardzo jest mi potrzebny.. 

- kamil12451
- Berbeć
• Strona 1 z 1