Witam
A moim Golfie cały czas delikatnie kapię mi olej widać, że sączy się między miską olejową a silnikiem. Wymieniłem uszczelkę lecz nic to nie dało dalej jest to samo. Macie jakiś pomysł jak to zrobić? Może jakiś klej sylikon ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
ja mam pomysł - zdiac skrzynie i wymienić uszczelniacz tylny wału korbowego.
no chyba ze za mocno skreciłes śruby miski i sie uszczelka rozlazła...trzeba było odrazu dać na jakiś "silikon".
no chyba ze za mocno skreciłes śruby miski i sie uszczelka rozlazła...trzeba było odrazu dać na jakiś "silikon".
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
a za kołem pasowym wału korb.-widac ze jest sucho...
jak ewidetnie widac ze leci z pod miski po wymianie uszczelki to znaczy ze za mocno skręciłes sruby miski i sie uszcelka rozlazła...
jak ewidetnie widac ze leci z pod miski po wymianie uszczelki to znaczy ze za mocno skręciłes sruby miski i sie uszcelka rozlazła...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
xpiotrekx, niedawno jak tydzień temu też wymieniałem uszczelkę ale w mk2 była to już druga nowa uszczelka i dalej się lało ale z tyłu do odmiany kupiłem już 3 uszczelkę i posmarowałem silikonem do uszczelniania (30zł taki czarny używałem go jak naprawiałem T4) i o dziwo trzyma nic się nie leje po misce
-

marcinkoz2910 - Members
-

marcinkoz2910 - Members
wystarczy wpisac na allegro SILIKON WYSOKOTEMPERATUROWY.
http://www.allegro.pl/item539438220_sil ... icoll.html
http://www.allegro.pl/item539438220_sil ... icoll.html
-

K@mil - POMOCNIK

xpiotrekx, dokładnie musisz odtłuścisz powierzchnię na misce tam gdzie uszczelka przychodzi i na korpusie silnika (benzyną ekstrakcyjną na przykład).
Potem smarujesz miskę (to co dociska do korpusu silnika) dość dokładnie nie śpieszymy sie nikt nas nie goni
nakładamy uszczelkę lekko dociskamy i nakładamy drugą warstwę na uszczelkę. Całość przykręcamy uważając aby nie obruszać uszczelki. Po przykręceniu olej najlepiej wlać po 12h ja wlałem do pewności po 24h
Potem smarujesz miskę (to co dociska do korpusu silnika) dość dokładnie nie śpieszymy sie nikt nas nie goni
nakładamy uszczelkę lekko dociskamy i nakładamy drugą warstwę na uszczelkę. Całość przykręcamy uważając aby nie obruszać uszczelki. Po przykręceniu olej najlepiej wlać po 12h ja wlałem do pewności po 24h-

marcinkoz2910 - Members
kazdy silnik z ktorym mialem do czynienia byl skladany bez silikonu... jedynie w fiacie spotkalem sie, ze w ogole nie ma tej uszczelki tylko silikon... a zakladajac uszczelke najpierw smarowalem jej powierzchnie olejem i tak skrecalem zeby dobrze sie zassalo. zawsze bylo dobrze. probowal ktos w ten sposob?
-

kruchy_ - Badacz tematu