Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Podłącz kompa u mnie było podobnie żę w pewnym zakrecie szarpał przerywał itp okazalo się że przepływka padła
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
standardowym pojeciem szarpania poruszanym na 4um jest nastawnik lub przeslizgujace sie sprzegło(tarcza sprzegła)...
bywa tez tak ze nastawnik moze byc tak zasyfiony ze odłaczenie predkosciomierza nie pomaga (tak miałem) po wyczyszczeniu bylo ok. po jakims czasie znowu zaczeło szarpac na poczatku na 5 biegu w zakresie rpm 1800-2200 potem pojawiło sie to tez na 4 biegu i potem zaszło na 3 a na 5 juz sie sprzegło slizgało...
bywa tez tak ze nastawnik moze byc tak zasyfiony ze odłaczenie predkosciomierza nie pomaga (tak miałem) po wyczyszczeniu bylo ok. po jakims czasie znowu zaczeło szarpac na poczatku na 5 biegu w zakresie rpm 1800-2200 potem pojawiło sie to tez na 4 biegu i potem zaszło na 3 a na 5 juz sie sprzegło slizgało...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Szarpanie
Mam u siebie dokładnie to samo, z tym że u mnie to już nawet na 2 biegu na niskich obrotach szarpie. Dodatkowo, jak auto stoi to się trzęsie(chodzi nierówno)
Drogie to czyszczenie nastawnika?
No i jak odróżnić czy to zasyfiony nastawnik, czy jednak może tarcza sprzęgła?
Dodam, że jak ruszam ze sprzęgła to trochę szarpie.
Drogie to czyszczenie nastawnika?
No i jak odróżnić czy to zasyfiony nastawnik, czy jednak może tarcza sprzęgła?
Dodam, że jak ruszam ze sprzęgła to trochę szarpie.
-

Pelue - Berbeć
• Strona 1 z 1