Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
a więc tak odkręcaj na zimnym silniku! i na zimnym dokrecaj! jak wyciagniesz wtryski to dokładnie wyczyść gniazda, aha i za żadne skarby nie tłucz młotkiem i śrubokętem po miedzianej uszczelce jak nie będzie chciała wyjść bo uszkodzisz sobie gniazda i już żadna uszczelką nie uszczelnisz i trzeba bedzie frezować gniazda no i jak będziesz wkładał to nowe uszczelki daj. A wtryski sie chyba nie ustawia z tego co wiem, jak Ci założy nowe końcówki to pompa steruje dawką paliwa nie wtrysk
-

Daante - Czytacz
ok powiedzcie mi jeszcze jaki tam rozmiar klucza idze aby odkecić wtrysk chodzi mi o ten klucz zeby wtrysk razem z końcówka odkręcić bo muszę kupić bo u mnie na wiosce akurat nikt takiego nie miał .Więc zanim odkręcę to bym pojechał kupił jakiś solidny klucz .
- karolulewicz
- Czytacz
kolego tez miałem takie spalanie i poszedłem po najniższych kosztach czyli wymiana wszystkich filtrów i spalanie zeszło mi do miej więcej do 5l na setkę. skoro masz go nie długo to pewnie filtry nie były wymieniane wieki
-

Sypek - Berbeć
Po kupnie nowe zamontawałe ale problem ze spalaniem chyba sie zminil bo za 100zl mam juz 230 km i wskazówka dopiero na rezerwie
- karolulewicz
- Czytacz
Daante napisał(a):Panie za 100zl to jadąc 100-110 km/h zrobie 350km lekkim przy czym mam 90km+
1. w trasie .....
2. nasze tdi mają dłuższe biegi ..... (wieksza moc na to pozwala)
3. kolega jeszcze nie powiedział ostatecznego wyniku
[ Dodano: 2012-03-06, 19:00 ]
karolulewicz, jesli zrobisz OKOŁO 300 km to bedzie okej
Mój golfik
-

slawek5t - Members
dokladnie raczej malo miasta wiecej trasy z twoim spalaniem Daante, silnik D zawsze spalal wiecej jak wychodzi ponad 6 to krzywdy nie ma one tak pala
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
ale on mi nawet w mieście nie weźmie wiecej jak 5
chociaż po mieście fakt nie robie dużo km, same długie trasy. Rzeszów - Gdynia, Gdynia - Rzeszów. i Czasami do dziewczyny Rzeszów - Chełmno, Gdynia - Chełmno. Powiem, że jak jade z Gdyni do Chełmna to w jedna strone mam 150km+ i jak zatankuje za 100 to spokojnie objadę i to nie 100 - 110
bo wpadam na A1 i jadę szybciej 
chociaż po mieście fakt nie robie dużo km, same długie trasy. Rzeszów - Gdynia, Gdynia - Rzeszów. i Czasami do dziewczyny Rzeszów - Chełmno, Gdynia - Chełmno. Powiem, że jak jade z Gdyni do Chełmna to w jedna strone mam 150km+ i jak zatankuje za 100 to spokojnie objadę i to nie 100 - 110
bo wpadam na A1 i jadę szybciej 
-

Daante - Czytacz
Daante napisał(a):ale on mi nawet w mieście nie weźmie wiecej jak 5
...
Daante napisał(a):same długie trasy. Rzeszów - Gdynia, Gdynia - Rzeszów.
To sie nie dziw że pali 4.5-5
Zapraszam do mnie. 6.0 nie starczy
w jedna strone mam 150km+ i jak zatankuje za 100 to spokojnie objadę i to nie 100 - 110 bo wpadam na A1 i jadę szybciej
Tylko się cieszyć..
karolulewicz, jak tam ?
Mój golfik
-

slawek5t - Members
no zrobilem 307 i mialem jeszcze na 1 kresce na rezerwie zegary mam te białe ,Więc wynik nie najgorszy myśle ze w trasie w 5 l bym sie zmiescił bo ja tylko jade 16km w jedna strona do szkoly i z powrotem 16
- karolulewicz
- Czytacz