Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wskaźnik doładowania -problem
Koledzy mam pewien problem. Dziś założyłem do swojego golfika 1.9 td wskaźnik doładowania i niepokoi mnie jeden fakt. Wskaźnik na drugim biegu tak jak sprawdza się pokazuje maks 0,2bar. trójnik wpiąłem do wężyka takiego w oplocie który idzie od turba do górnej pokrywy pompy wtryskowej . Co jest nie tak ?
-

dawidbryk - Berbeć
cos chyba masz przytkane bo to jest niemozliwe zeby 0.2 bara było, chyba ze suszarka sie skończyła i faktycznie niue ładuje wiecej 

-

k0la - Badacz tematu
no jest opcja ze ma wieksze turbo np t3 i dawke mocno scieta dlatego niema co napedzic suszary albo ma mechaniczny zegar i gdzies wezyk sie zagiol
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
no mechaniczny ma napewno bo to aaz
sprawdz czy gdzieś nie jest zagięty albo czy Ci gdzieś powietrze nie ucieka przy łączeniu z zegarem albo trójnikiem
co do opcji z t3 i ubogą dawką to nie wydaje mi sie że jest już zgrzebany do tego poziomu
sprawdz czy gdzieś nie jest zagięty albo czy Ci gdzieś powietrze nie ucieka przy łączeniu z zegarem albo trójnikiem
co do opcji z t3 i ubogą dawką to nie wydaje mi sie że jest już zgrzebany do tego poziomu

-

k0la - Badacz tematu
kola ale mi chodzi o zegar mechaniczny albo elektroniczny jesli mechaniczny to wezyk idzie az do wskaznika i wtedy dupa blada bo kazdy zagiety wezyk czy zmiejszenie przeswitu to juz dupa... niemoze byc nic zagiete ani nic... a z elektronicznym jest lepiej bo wezyk biegnie do czujnika mapsensora i heja wiec krotkie wezyki i dokladniejszy zegar...
-

witboy - Ekspert
sprawdzic trzeba jakie masz turbo i wtedy bedziemy myslec napewno wg sie zapiekl i masz takie doladowanie... ew slaba dawka ale przy malych turbo raczej nieodczuwalna roznica w pracy turbiny
-

witboy - Ekspert
witboy napisał(a):kola ale mi chodzi o zegar mechaniczny albo elektroniczny jesli mechaniczny to wezyk idzie az do wskaznika i wtedy dupa blada bo kazdy zagiety wezyk czy zmiejszenie przeswitu to juz dupa... niemoze byc nic zagiete ani nic... a z elektronicznym jest lepiej bo wezyk biegnie do czujnika mapsensora i heja wiec krotkie wezyki i dokladniejszy zegar...
ja to wiem
ale w aaz przeważnie ładuje sie zwykły mechaniczny zegaz bo najłatwiej jest zamontować
zobacz jakie turbo tak jak koledzy wyzej napisali i bedziemy mysleć co zrobic z tym tematem

-

k0la - Badacz tematu
• Strona 1 z 1