Co to może być? Wiem, że poduszki pod silnikiem są w bardzo dobrym stanie, ponieważ były wymieniane, czy to coś ze skrzynia i 5 biegiem??? Proszę o pomoc. Z góry dzieki!
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wibracje na 5 biegu :/
Co to może być? Wiem, że poduszki pod silnikiem są w bardzo dobrym stanie, ponieważ były wymieniane, czy to coś ze skrzynia i 5 biegiem??? Proszę o pomoc. Z góry dzieki!
golf jest bogiem,
astra wrogiem.
~~VW~~!!
astra wrogiem.
~~VW~~!!- macQ
- Czytacz
miałem taki problem - okazało sie to ze wina tqago było zasyfiony nastawnik w pompie wtryskowej. z koleji tez coś takiego wystepuje i winą tego moze byc sprzęgło ze na 5tce sie delikatnie prześlizguje - i jak obrotomierz wchodzi na 2000obr to szarpanie ustaje....

-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
leopard napisał(a):macQ napisał(a):...90KM
wypnij wtyczkę prędkościomierza ze skrzyni biegów -pojeździj ze 2 dni - jeśli szarpanie ustanie - pompa do roboty i trzeba bedzie odciąc sygnał prędkości pojazdu idący do ECU ...
... Prosiłbym jeszcze raz tylko po Polsku bardziej
w którym miejscu mam odpiac wtyczke predkosciomierza od skrzyni (gdzie to sie znajduje?)? Jaka pompa bylaby do roboty? i w jakis sposob odciac sygnal predkosci idacy do ECU
?? Co to jest ECU?golf jest bogiem,
astra wrogiem.
~~VW~~!!
astra wrogiem.
~~VW~~!!- macQ
- Czytacz
hehe. klego odepnij wtyczkę prędkosciomierz która znajduje sie w skrzyni (na niej) to jest ta kostka która jest przy samej półosi napedowej tej długiej prawej. otwórz maske i spujrz na łączenie silnika ze skrzyniąpotem wzrokiem idź w strone ściany grodziowej az spojżysz na mechanizm różnicowy skrzynie to jest to skąd wychodzą półosie.
ECU to sterownik silnika koputer. a co do odcięcia to dobry elektronik mozliwe ze zaczaji o co chodzi... z tym odcieciem to jest nowe odkrycie kolegi Leoparda...wszystko testuje na moim golfie
ECU to sterownik silnika koputer. a co do odcięcia to dobry elektronik mozliwe ze zaczaji o co chodzi... z tym odcieciem to jest nowe odkrycie kolegi Leoparda...wszystko testuje na moim golfie
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1