Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Vw 1.9D spore spalanie
Witam mam taki problem mój golf III 1.9 D 1997 rok coś sporo mi pali teraz na 11 l robie 140-150km .Powiem tak silnik w stanie bdb nic nie bierze oleju ani płyny nie kopci wcale filtry paliwa i powietrza nowy zakładany na czas .Nie wiem co mu odbiło .zawsze na 11 zl robiłem koło 200km bez problemu .A ropa jest dobrej jakości s shela full save .Dzieki za wszelkie odpowiedzi
- karolulewicz
- Czytacz
Re: Vw 1.9D spore spalanie
karolulewicz napisał(a):Witam mam taki problem mój golf III 1.9 D 1997 rok coś sporo mi pali teraz na 11 l robie 140-150km .Powiem tak silnik w stanie bdb nic nie bierze oleju ani płyny nie kopci wcale filtry paliwa i powietrza nowy zakładany na czas .Nie wiem co mu odbiło .zawsze na 11 zl robiłem koło 200km bez problemu .A ropa jest dobrej jakości s shela full save .Dzieki za wszelkie odpowiedzi
a jak odpala
b czy utrzymuje temperature na trasie
- marcinkazimierz
- Gaduła
Skąd takie wyliczenia masz, że na 11 litrach 150km? Na oko patrząc po wskaźniku poziomu paliwa i liczniku? Jak będzie Cię stać to zalej do pełna, przejedź konkretną liczbę kilometrów np 100, zalej znów do pełna i wtedy możesz się martwić o ile się potwierdzi 

-

saszelqq - Members
- Rocznik: 1981
- Silnik: 1.1 GG
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Wtryski nie leją w tedy powinien kopcić na czarno a mi wcale golf nie kopci .Dawkę mam ustawioną na pompie równo z blombą tak jak ma być .Czy mam ja odkręcić kilka obrotów . Ale to pewnie mocno mi spadnie moc w tedy .
Dodam że mam zdjęty wąż od zaworu EGR bo jak mam go założonego to kopci na czarno po jego zdjęciu auto wcale nie kopci .Ale jak go mam założonego to palił tyle samo .Może być też przyczyną to że na pompie mam zdemontowany imobilajzer
?
Dodam że mam zdjęty wąż od zaworu EGR bo jak mam go założonego to kopci na czarno po jego zdjęciu auto wcale nie kopci .Ale jak go mam założonego to palił tyle samo .Może być też przyczyną to że na pompie mam zdemontowany imobilajzer
?- karolulewicz
- Czytacz
• Strona 1 z 1