Witam wszystkich.Zainteresowałem się vag-iem z tego powodu że mój ojciec kupił sobie diesla.Mam kabel do kompa i program.Wszystko już działa ale w passacie.Jak z golfikiem 3 tdi??Moje pytanko jest takie gdzie podłączyć wtyczki bo nie mam oryginalnej wtyki tylko 4 kabelki.Każdy osobno:(
Wejście do gniazda mam tak jak piszecie wszystko się zgadza. Ale ten mój kabel jest robiony własnoręcznie ze schematu.Nie mam orginalnej wtyki tylko 4 kabelki.
W jakiej kolejności je podpiąć i gdzie.W jakie otwoty??A kabel mam pod (koma).
tak jak na górnym zdjęciu masz poprawnie rozpisane piny jeśli sam robiłeś po winieneś wiedzieć który pin to plus minus linia K i L, jeśli nie sam to podeślij zdjęcie schemat może coś sie wydedukuje tylko potrzebny jest jakiś materiał
właściwie kolejność nie odgrywa roli ale dla bezpieczeństwa możesz powpinać przy wyłączonym kluczyku i dopiero po włączeniu odpalić autko
no nie jak rozciąłeś kabel to go w żadnym wypadku nie podłączaj spalisz laptopa i być może ECU w silniku, musisz mieć interfejs (separator) autko ma 12 volt a USB 5 v po za tym linia komunikacji do silnika wymaga specjalnego protokołu