Dziś stało się coś dziwnego przy ostrym wyprzedzaniu ukazał się za mną wielki biały dym. Auto od razu zgasiłem. odpaliłem po paru minutach i przy dodawaniu gazu jest biały dym i coś zgrzyta w okolichach turbiny. Czy to turbina poszła??
[ Dodano: 2013-09-30, 18:39 ]
Dodam że auto chodzi normalnie oprócz tego dymu i zgrzytu okolicy turbiny
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
turbina puściła olej w wydech
wiec czeka cie w naprawa lub wymiana jej.
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
zdejmij rurę przy turbo ta co idzie od filtra pow. i poruszaj wirnikiem zobacz jakie ma luzy ale jeśli mówisz że coś tam hałasuje to pewnie wirnik obciera o ścianki możesz także odkręcić rurę od wydechu przy turbo zobacz czy wilgotno od oleju.
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
nie jest to trudne jak lubisz grzebać i masz trochę pojęcia to dasz sobie rade. koledzy z forum służą pomocą w razie jakichkolwiek pytań 

-

krzyś - Members
ktoś spuścił
kolego głowa pod spód auta i patrz którędy wyleciało. 
kolego głowa pod spód auta i patrz którędy wyleciało. 
-

krzyś - Members
jutro sie wezme za to i oblukam
[ Dodano: 2013-10-03, 11:41 ]
Witam mam pytanie kupilem turbine razem z kolektorem i co musze odkrecic by uwolnic turbine z kolektorem. Myśle ze mniej roboty bedzie niz miałbym zdemontowac sama turbine
[ Dodano: 2013-10-04, 12:19 ]
ok auto już naprawione dałem jakoś radę przy okazji wymieniłem złącze elastyczne bo juz gwizdalo
dzięki KRZYŚ za pomoc
[ Dodano: 2013-10-03, 11:41 ]
Witam mam pytanie kupilem turbine razem z kolektorem i co musze odkrecic by uwolnic turbine z kolektorem. Myśle ze mniej roboty bedzie niz miałbym zdemontowac sama turbine
[ Dodano: 2013-10-04, 12:19 ]
ok auto już naprawione dałem jakoś radę przy okazji wymieniłem złącze elastyczne bo juz gwizdalo
dzięki KRZYŚ za pomoc- lukasz3
- Berbeć
• Strona 1 z 1