Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
uszczelniacz na wale
po ilu przejechanych km się wymienia uszczelniacz wału bo ponoc po 200tys km tzeba wymienic bo puszczać zaczyna????? czy to prawda
- paliwo
- Badacz tematu
paliwo napisał(a):po ilu przejechanych km się wymienia uszczelniacz wału bo ponoc po 200tys km tzeba wymienic bo puszczać zaczyna????? czy to prawda
wymienia się jak jest taka potrzeba bo wyciągać profilaktycznie do dla mnie bez sensu
-

golon113 - VIP
uszczelniacz moze przepusci olej nawet po 20tyś km.zalezy to od oleju-jesli sie leje lipny olej przez który wytwarza sie nagar w silniku dostaje sie to pod uszczelnienie uszczelniacz co powoduje wyciek.
ja jak robie rozrzad i mam wszystko zrzucone to robie po komplecie(bez kół zebatych jesli nie ma potrzeby)- przekonalem sie nie raz jak robiłem- uszczelniacze dobre nie zmieniam a po jakims czasie zaczyna ciec olej spod nich i znowu ta sama robota- a po co... uszczelniacz na przedni wału z 15zł kosztuje i taki sam przychodzi na walek rozrzadu(przypominam ze w silnikach diesla nalezy wymienic srube centralna wału korobowego za kazdym razem gdy sie stara odkreci- może nie wytrzymac ponownej siły dociaganie przy dociaganiu na 3cim etapie- 90stp robi hrup)
ja jak robie rozrzad i mam wszystko zrzucone to robie po komplecie(bez kół zebatych jesli nie ma potrzeby)- przekonalem sie nie raz jak robiłem- uszczelniacze dobre nie zmieniam a po jakims czasie zaczyna ciec olej spod nich i znowu ta sama robota- a po co... uszczelniacz na przedni wału z 15zł kosztuje i taki sam przychodzi na walek rozrzadu(przypominam ze w silnikach diesla nalezy wymienic srube centralna wału korobowego za kazdym razem gdy sie stara odkreci- może nie wytrzymac ponownej siły dociaganie przy dociaganiu na 3cim etapie- 90stp robi hrup)
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1