Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
sadze ze założono ci termostat zamiennik - nie otwiera się całkowicie co powoduje słabą wydajnościowo dużego obiegu co powoduje skok temperatury wyżej 90stp.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Panowie!
Założyłem sam osobiście termostat Wahler zamówiony z portlu alleg....! I tak sytuacja wygląda następująco! Autko grzeje się troche wolniej i temperaturka dochodzi do 80 stopni jak jadę no może 82-84 i tak jest. Testowałem go jak stał doszło lekko ponad 90 i załączyły się wiatraczki! Co jest dlaczego tak jest ku...! Już mnie to powoli denerwuje! Doradzcie!!!
Założyłem sam osobiście termostat Wahler zamówiony z portlu alleg....! I tak sytuacja wygląda następująco! Autko grzeje się troche wolniej i temperaturka dochodzi do 80 stopni jak jadę no może 82-84 i tak jest. Testowałem go jak stał doszło lekko ponad 90 i załączyły się wiatraczki! Co jest dlaczego tak jest ku...! Już mnie to powoli denerwuje! Doradzcie!!!
-

mazi30 - Czytacz
skoro załaczyły sie wentyle to dobrze. przy 92 sie zalacza 1wszy bieg wentyli.
szkoda ze nie zainwestowałeś i nie zakupiłes oraz nie zamontowałeś oryginalnego termostatu...
szkoda ze nie zainwestowałeś i nie zakupiłes oraz nie zamontowałeś oryginalnego termostatu...
-

SotoM - Members
witam nie masz sie co denerwowac teraz jest ok jesli wentylator zalacza sie na nieco ponad 90 tak ma byc a ze podczas jazdy nie dochodzi ci do 90 tylko 84 jest to minimalna roznica i tak moze zostac latem bedzie 90 gwarantuje ci to tak ze jest ok i wedlug mnie mozesz tak zostawic pozdrawiam nara
-

radek1 - Czytacz
radek1 napisał(a):witam nie masz sie co denerwowac teraz jest ok jesli wentylator zalacza sie na nieco ponad 90 tak ma byc a ze podczas jazdy nie dochodzi ci do 90 tylko 84 jest to minimalna roznica i tak moze zostac latem bedzie 90 gwarantuje ci to tak ze jest ok i wedlug mnie mozesz tak zostawic pozdrawiam nara
Nie, nie jest okey. Teraz za oknem temp. nie spada jeszcze poniżej zera, więc powinien mieć bez żadnych wysiłków 90. A co będzie jak spadnie do -15? Też powiesz mu żeby się nie przejmował, bo latem sytuacja się zmieni?
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
a co ma zrobic? pchac sie w nastepny termostat trzeba poczekac do pierwszych mrozow jesli bedzie trzymac te 84 stopnie to wydaje mi sie ze mona go zostawic moze on sie otwiera przy tej temperaturze troszke szybciej niz powinien ale sie otwiera lepiej przy 84 niz przy 95 tak jak poprzednio i wentylator wariuje
-

radek1 - Czytacz
-

mazi30 - Czytacz
-

SotoM - Members
założyłem kolejny termostat zamiennik tym razem i sytuacja wygląda następująco. Gdy stoje temp jest 90, gdy jadę ponad 90 (max. 95), i tak wariuje!!! Gdy założyłemten termostat przejechałem się do zagrzania autka po czym odkręciłem korek w wlewem wody i poszło powietrze aż węże same chodziły. Myśle więc że mógł się układ zapowietrzyć!!
Zobaczymy jak teraz będzie się zachowywał podczas jazdy. A i dodam że teraz temp w autku jest ok cieplusio 
Zobaczymy jak teraz będzie się zachowywał podczas jazdy. A i dodam że teraz temp w autku jest ok cieplusio 
-

mazi30 - Czytacz