turbo z tdi do aaz

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

turbo z tdi do aaz

Postprzez Biały1471 » 10 mar 2014, o 00:29

witam mam pytanie czy opłaca sie włozyc turbo od golfa 3 tdi tego 90 konnego do mojego aaz mam w nim turbo kkk k03 jak opłaca co trzeba było by wymieniać zeby to spasowac mam kolektor od tego tdi praktycznie wszystko
Avatar użytkownika
Biały1471
Badacz tematu
 
Posty: 161
Dołączył(a): 10 kwi 2011, o 16:05
Lokalizacja: VW GRUP Pruszcz Gdanski

turbo z tdi do aaz

 

Postprzez Pozor » 10 mar 2014, o 07:56

da się włożyć wszystko pasuje P&P tylko zawór WG musisz przerobić na podciśnienie , ale sensu w tym nie ma jeżeli już z tdi to turbina VNT wtedy to ma sens ale z tego 90 KM turbina jest słabiutka polecam coś z turbin na WG pod turbo diesla takie jak . Garrett T2, Garrett T3 , KKK K14, KKK K24 , TD 04,
Avatar użytkownika
Pozor
Members
 
Posty: 1424
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 17:24
Lokalizacja: GST (Kaliska)

Postprzez Biały1471 » 10 mar 2014, o 12:16

czyli da się założyć ale sensu nie ma tak ? czy bedzie zasze lepsze niz to moje k03 ??
Avatar użytkownika
Biały1471
Badacz tematu
 
Posty: 161
Dołączył(a): 10 kwi 2011, o 16:05
Lokalizacja: VW GRUP Pruszcz Gdanski

Postprzez Pozor » 10 mar 2014, o 12:44

lepsze na pewno będzie ale nie wiem czy jest sens . Turbo samo nie jest tragiczne musisz tylko gruszkę przerobić i będzie działać ale za pieniądze za turbiny tdi kupisz lepszą od td i będziesz bardziej zadowolony . No ale przede wszystkim powiedz jakich rezultatów oczekujesz . czy lag (przymulenie) ci nie przeszkadza czy wolisz od razu kopa po plecach :hyhy:
Avatar użytkownika
Pozor
Members
 
Posty: 1424
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 17:24
Lokalizacja: GST (Kaliska)

Postprzez Biały1471 » 10 mar 2014, o 13:19

znaczy tak mam turbo od tdi juz na polce iu nieimczy jest sens podejmoac sie załozenia :)
Avatar użytkownika
Biały1471
Badacz tematu
 
Posty: 161
Dołączył(a): 10 kwi 2011, o 16:05
Lokalizacja: VW GRUP Pruszcz Gdanski

Postprzez Pozor » 11 mar 2014, o 16:08

popraw to co napisałeś bo nie wiadomo co tam jest napisane. Jak już pisałem jeżeli chcesz koniecznie to turbo pakować to albo przerób gruszkę na wg. lub pokombinuj i może będzie dało się inną gruszkę zapodać
Avatar użytkownika
Pozor
Members
 
Posty: 1424
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 17:24
Lokalizacja: GST (Kaliska)


- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości