Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
turbina
siemanko,ma takie pytanie a mianowicie ma golfika 1.9TD i mam chyba padnięta turbinę i jest potrzebna regeneracja albo kupno używanej tylko nie wiem jaka to ma być bo mam zamontowany u siebie intercooler i ma być chyba jakś turbinka z wyjściem na intercooler?Może mi ktoś coś podpowie w tym temacie
- Andrzej 3
- Berbeć
a jak depniesz w pedal gazu to powyzej 2000obr/min rwie ci do przodu czy sie rozpedza w wolnym tempie? jak butujesz golfa to odczekujesz troche zeby ci turbinka zeszla na mniejse obroty?
racja. choc czasem ludzie montuja do TD interculer. sa wtedy znaczniejsze przyrosty mocy ale co z tym idzie szybciej sie turbina zuzywa...
Rafit napisał(a):No jeśli masz IC to nie masz TD tylko TDI.
racja. choc czasem ludzie montuja do TD interculer. sa wtedy znaczniejsze przyrosty mocy ale co z tym idzie szybciej sie turbina zuzywa...
****Volkswagen****Team****Łódź****
-

dr.pajchiwo - Czytacz
Sprawdzić można bardzo szybko po prawej stronie na samym dole masz coś jak chłodnice do turbiny .Jeśli masz to i masz Turbo sprężarkę ,.
A tak przy okazji czy wie ktoś jaka może być przyczyna kiedy ta oto niby chłodnica do turbiny jest zalana olejem ........U mnie coś takiego występuje i nie wiem jaka to przyczyna, czy można temu jakoś zapobiec.
A tak przy okazji czy wie ktoś jaka może być przyczyna kiedy ta oto niby chłodnica do turbiny jest zalana olejem ........U mnie coś takiego występuje i nie wiem jaka to przyczyna, czy można temu jakoś zapobiec.

- skrzat
- Berbeć
dzięki wszystkim za podowiedż w poniedziałek jestem umówiony u mechanika,ma stwierdzić czy jest to turbina czy nie
[ Dodano: 2008-04-04, 16:50 ]
[ Dodano: 2008-04-04, 16:50 ]
mam TD i jest dostawianiy ICRafit napisał(a):No jeśli masz IC to nie masz TD tylko TDI.
Czemu uważasz, że ci Turbo padło?
- Andrzej 3
- Berbeć
• Strona 1 z 1