Turbina

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Turbina

Postprzez iks190 » 1 lis 2012, o 23:13

Witam. Mam taki problem, silnik 1.9 tdi afn gdy odpalam go zimnego to wszystko chodzi ok ale gdy go zgaszę po 10 km i odpalam ciepłego to przy odpaleniu gazuje mi go do 2 tyś obr. i spadają do 950 i turbo nie chodzi. odpalę, przegazuje, zgaszę i to samo. Dopiero jak ruszę i auto jedzie tam 20 km/h zgaszę, odpalę i przy odpaleniu już normalnie do 1000 obr i wszystko chodzi. Czasami też się zawiesza turbo jak jadę przy małych obrotach i znowu muszę go zgasić i odpalić. i nie wiem co to może być.
iks190
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 12 maja 2011, o 23:49
Lokalizacja: Olkusz

Turbina

 

Postprzez slawek5t » 1 lis 2012, o 23:47

Vaga trzeba podłączyć i sprawdzić co jest grane
Najpierw podstawowe błędy a potem logi:

001/004/007/013 statycznie
003/008/011 dynamicznie
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez palio » 2 lis 2012, o 09:03

slawek5t napisał(a):Vaga trzeba podłączyć i sprawdzić co jest grane
Najpierw podstawowe błędy a potem logi:

001/004/007/013 statycznie
003/008/011 dynamicznie


oraz BS 000 i 011
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3891
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe


- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości