mianowicie chodzi mi o to czy ma sens zakładać do mojego AAZ turbine od tdi(oznaczenie na tej turbinie to T15) czy lepiej szukać większej mam też okazję wziąść turbo pochodzące z forda sierry 1,8td( na turbinie widnieje napiś garret M10)o ile mnie pamięć nie myli drugie pytanko jako iż poczytałem troche to forum i piszecie że ori cooler z tdi to shit co sądzicie o wpakowaniu intercoolera z citroena xsantii 2,1 td będzie on wtedy umiejscowiony przed chłodnicą
ma to sens czy również lepiej szukać innego ten jest dosyć spory nie che z niego zrobić rakiety wystarczy mi 110-120 kucyków
jak narazie to początek i zbieram graty

Jeżeli już chcesz ic pakować do jak chcesz to o masz to pakuj ale tdi jest najłatwiej bo oryginał jeżeli masz aspiracje na 130 i więcej HP to tylko FIMC i to konkret i duże turbo VNT lub T3 jak kto woli
największy z możliwych nawet większy od AWX ale warunkiem jest turbo vnt
ale to ekstra przypadek nie martw się o to za to zobacz jak to myka
czyli boost pin z 1,6 i turbo podkręcone na 1,0bar +podkręcona dawka)bo już w porównaniu z tym jak go kupiłem to niebo a ziemia a wtedy pogonie cooler i reszte gratów
komuś z większymi aspiracjami bo pompy narazie nie chce ruszać(była regenerowana w maju zeszłego roku-mam fakture od poprzedniego właściciela)już na tym zestawie co mam teraz-bez coolera(bo sie rozpadł)objeżdżam TDI mojego szefa