Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
traci moc pod górke na 4 i 5 biegu
Witam wszystkich forumowiczów.Mam problem z moim golfem GTD.Tak jak w temacie napisałem podczas jazdy pod górke ma chwilowe przerwy w dostawie mocy - co reguluje pedałem gazu.. Nie mam pojęcia co to może być..gdzieś ktoś mi mówił że to może być wina sprzęgła, albo jakichś kabli... prosze o pomoc 

- pilot82
- Berbeć
To wygląda tak, że jak wciskam gaz to chwilowo tak jakby pedał gazu nie reagował- wciskam a samochód nic lekko popuszczam i jedzie [mam wtedy wrażenie że paliwa nie dostaje :0 ].. dzieje sie tak sporadycznie - i to tylko pod górke zaobserwowałem...
- pilot82
- Berbeć
pilot82 napisał(a):To wygląda tak, że jak wciskam gaz to chwilowo tak jakby pedał gazu nie reagował- wciskam a samochód nic lekko popuszczam i jedzie
pilot82, może ten ktoś co mówił Ci o sprzęgle miał rację. mój ojciec miał takie objawy jak mu sprzęgło siadało. lub też możesz mieć ustawioną za małą dawkę paliwa
co do kabli to wątpię, przecież to TD a nie TDI 
you can't always get what you want
>>mój GTD>>
>>mój GTD>>
-

polliv - Badacz tematu
pilot82 napisał(a):bo jak wspomniałem jest to chwilowe a po chwili idzie jak strzała
daj konkretny przykład - bieg X - prędkośc obrotowa silnika XXXX
TD/TDI jak kazdy turbodizeldizel ma turbo dziure - określ w jakim zakresie obrotów odczuwasz brak przyrostu prędkości auta
-

leopard - Members
między 2000 a 2500/3000 4i 5 bieg .. i jeszcze jedno - w trakcie ruszania z 1 biegu czasami strasznie szarpie autem nawet przy bardzo powolnym puszczaniu sprzęgła... dziękuje wszystkim za próbe rozwiązania problemu - może jakoś coś wymyślimy 

- pilot82
- Berbeć