Witam mam dwa problemy
Pierwszy że temperaturę na wskaźniku pokazuje mi 70 – 80 stopni. A co wiem powinien trzymać równe 90 w silniku 1.9TDi. Czy to może być zacięty termostat?
Drugi to taki że płynu mam mało a wozik jest nie dawno sprowadzony i nie wiem co on tam w srodku ma. Czy są jakieś koncentraty uniwersalne abym mógł dolać albo coś w tym rodzaju?
Pozdrawiam i dzięki
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
michalmb napisał(a): Czy są jakieś koncentraty uniwersalne abym mógł dolać albo coś w tym rodzaju?
Pozdrawiam i dzięki
Sa koncentraty ktore sie miesza z woda
http://www.allegro.pl/search.php?string ... gory=18927
-

K@mil - POMOCNIK

wez sobie to urzadzonko to sprawdzania plynu chlodniczego i zobaczysz jakiej jest kondycji czy mozna nim posmigac jeszcze i dolac czy zmienic
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
I tak przy wymianie termostatu wyleci conajmniej polowa tego co ma nalane, wiec lepiej za jednym zamachem wymienic i to i to.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Co do płynu to jeśli nie wiesz jaki tam jest wlany to lepiej zmienić całość no nowy bo z tego co wiem to nie wolno mieszać płynów na glikoli z jakimś tam innym (nie pamiętam nazwy)
Ja kupiłem oryginalny koncentrat VW G12 (oryginalnie golf 3 miał lany różowy
)
Ja kupiłem oryginalny koncentrat VW G12 (oryginalnie golf 3 miał lany różowy
)-

marcinkoz2910 - Members
mi temperature pokazywał kiedyć 70st, wymieniłem termostat - nie domykał sie do końca był cały czas uchylony. przy wymianie termostatu zleci 4L płynu z układu.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM napisał(a):mi temperature pokazywał kiedyć 70st, wymieniłem termostat - nie domykał sie do końca był cały czas uchylony. przy wymianie termostatu zleci 4L płynu z układu.
sprawnej rece duzo mniej, bylem przy wymianie gry robil to mechanik, u Ciebie bedzie powiedzmy "lepiej" zrob za jednym razem dwie roboty.
- seb
czego duzo mniej czasu czy cieczy zleci...seb napisał(a):sprawnej rece duzo mniej,
lepiej zrobić to pomału a dokładnie. nie da rady wymienić termostat jak czujnik temperatury ze wyjmujesz i wkładasz szybko 2gi... nie ma bata...-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi