Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
teperatura silnika ?
czy w golfe td temperatura silnika moze być powyzej 90 stopni? bo w moim tak właśnie jest jadą w trasie ok 100 km/h temperatura silnika wzkazuje jakieś 95 stopni i na tym poziomie się utrzymuje. był wymieniany termostat kilka dni temu.
- artur124x
- Berbeć
ja go kupiłem nie dawno i przed zminą termostatu była temp cały czas na 80 stopni jak jechałem po wymianie trmostatu i pompy wody wszystko się zmieniło zaczął pokazywać 90 a nawet więcej a im szybciej jadę tym więcej pokazuje. wymieniałem czujnik temp i to samo się dzieje. Co moze być powodem??
- artur124x
- Berbeć
wskaźnik szaleje. licznik zdupczony, albo coś nie halo z temp. U mnie pokazuje 90 st i tak utrzymuje cały czas. Na Vagu jest 89
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
kolego jak termostat zamontowałes zamienik za 30zł to nic dziwnego. kiedyc u goscia robiłem ten sam motyw wymienili mu termostat i czujnik i im szybciej jechał to mu temp rosła i nawet potrafiło wyzucic wode ze zbiorniczka niestety nowy termostat otwierał sie nie w pełnym zakresie jak powinien... dlatego motor sie grzał po zmianie termo na ori układ chłodzacy zaczał działac jak nalezy. ale zrobisz co uwazasz.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Właśnie chodzi o to ze jak on ma już prawie 100 stopni pokazuje na liczniku to nic się nie dzieje bo zatrzymywałem się i sprawdzałem i nic nawet korek zbiorniczka odkręcałem i nic się nie działo lekko para poszła i tyle. moze to być przez to ze nagrzewnica jest zatkana bo mi nie grzeje ciepłe powietrze w aucie?
- artur124x
- Berbeć
odsuń opaske i zsuń przewód z nagrzewnicy ten - po twojej stronie - lewy [wylot chłodziwa z nagrzewnicy] zobacz czy cos wyleci. niech ktos ci ewentualnie przygazuje i jak zacznie leciec to nasun waz spowrotem.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1