Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
temperatura
witam,mam taki problemale zaczne od początku,w sobote wymienilem pompe wody,plyn i termostat firmy niepamiętam ale kumpel mówil ze dobry i odrazu wyplukalem chlodnice octem. na poprzednim termostacie trzymal temperature miedzy 95 a 100 stopni, a po wymianie trzyma 100 a nawet troche przekracza. wentylator chlodnicy zalącza sie jak przekroczy 100 stopni.dzisiaj wymienilem czujnik temperatury [mialem żólty a kupilem zielony i to samo],i korek zbiorniczka wyrównawczego tesz wymienilem. Jeżeli macie jakiś pomysl gdzie jest przyczyna to proszze piszcie,bo mi juszskonczyly sie pomysly.
- bobofrut
- Czytacz
dzisiaj kupilem ori i zobaczymyv1rooz napisał(a):tak to jest jak sie kupi nie ori termostat i czujenik lub walera przeklamuje najwidoczniej.
. a jak wracalem z pracy to zegar opadl i już sie nie podniusl,podlączylem go pod kompa i wykazal brak podlączenia do ako.
i teraz dlubanina w kablach.- bobofrut
- Czytacz
bobofrut napisał(a):Jeżeli macie jakiś pomysl gdzie jest przyczyna to proszze piszcie,bo mi juszskonczyly sie pomysly.
mój pomysł ... ocet wypłukał kamień z chłodnicy i takie ładne brunatne skrzepy zakleiły ją wewnątrz ...
jak dojdzie do nagrzewnicy - nie będziesz szczęsliwy

-

leopard - Members
pomyślalem o tym i przedmuchalem pod ciśnieniem
dzisaj kupilem nowy czujnik w serwisie[117zl]i wsystko wrócilo do normy. [ Dodano: 2010-06-10, 19:28 ]
i lipa dzisiaj rano zegar opadl i jusz sie nie podniusl.w sobote chyba odstawie fure do elektryka
- bobofrut
- Czytacz
nie ufał bym k2... zalej lepiej oryginalny VW badz skoda tańszy jest albo jak już to HEPU
mój golfik ---> http://www.golf3.pl/topics2/golf-3-gti-tdi-vt11703.htm
-

sebinho - Badacz tematu
• Strona 1 z 1